Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ..


 Προβάλλει δύο ενστάσεις: Πρώτον την εξάμηνη μυστική διπλωματία και δεύτερον πως δεν έχει τη στήριξη της κυβέρνησής του ο Τσίπρας .. Τι καταλάβατε; Επί της ταμπακιέρας ούτε κουβέντα.. Απλώς περίμενε να συναινέσει ο Καμμένος  και δεν του βγήκε.. Πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να στηρίξει αυτός.. Κομμάτι δύσκολο εν όψει εκλογών..


Για «6 μήνες μυστικής διπλωματίας» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Κυρ. Μητσοτάκης, καλώντας τον να μην υπογράψει τη συμφωνία και αποφεύγοντας προφανώς να θίξει την «ταμπακιέρα», δηλαδή τα ευρωΝΑΤΟικά σχέδια στα οποία ταυτίζεται με την κυβέρνηση.


Οπως είπε, ο Αλ. Τσίπρας «περιφρόνησε τον ελληνικό λαό και τις ευαισθησίες του», «αγνόησε προκλητικά σύσσωμη την αντιπολίτευση και τη Βουλή», ενώ ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός «δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα υπογράφοντας μια συμφωνία η οποία δεν έχει τη στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του».

Να σημειωθεί ότι κατόπιν αιτήματός του, σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συζητήσουν το θέμα.

Το ΚΙΝΑΛ, με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «έχει επανειλημμένα τονίσει ότι είναι υπέρ της λύσης, αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης (...)» και ότι θα αξιολογήσει το επίσημο σχέδιο συμφωνίας για να διαπιστώσει εάν «προωθείται η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή καθώς και οι ευρωπαϊκές αρχές», η κοινή ευρωατλαντική στρατηγική βάση όπου κινούνται όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: