Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ


 Απάτη ολκής η καθαρή έξοδος στις αγορές..



«Επειδή όλοι σας συμφωνείτε με την ένταξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας στο ΝΑΤΟ και θεωρείτε το ΝΑΤΟ παράγοντα ειρήνης και ασφάλειας, ξεχνώντας τη σφαγή της Γιουγκοσλαβίας και τη δημιουργία του προβλήματος, κάντε μια σύσκεψη με τον κ. Στόλτενμπεργκ και με τον κ. Πάιατ, που έχει αναγορευτεί σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, για να βρείτε μια κοινή λύση και μην κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό δημιουργώντας ψεύτικες αντιπαραθέσεις», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.


Συνεχίζοντας να αναδεικνύει τις ...«διαφορές» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πιάσει το νήμα από το σημείο που σταμάτησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και έχει πάρει μάλιστα τέτοια φόρα που «η ΝΔ έχει πάθει», ενώ από την άλλη η ΝΔ πουθενά δεν αναφέρει ότι θα καταργήσει αυτά που περνάει σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα αυτό που βλέπει είναι να την προσπερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ «από τα δεξιά» και αντί «για αριστερή παρένθεση, σας βγαίνει μια αμερικανοΝΑΤΟική αριστερά», σχολίασε.

Πιο ειδικά για το πολυνομοσχέδιο, αναδεικνύοντας το μέγεθος της απάτης από την πλευρά της κυβέρνησης με τα περί «εξόδου από τα μνημόνια», καταρχήν υπενθύμισε ότι τα μνημόνια «ήταν οι απαιτήσεις του κεφαλαίου για την αντιμετώπιση της κρίσης, να πληρώσει, δηλαδή, την κρίση ο λαός, και η δημιουργία κυρίως προϋποθέσεων, δηλαδή θεσμικού πλαισίου για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας». Η κυβέρνηση διατήρησε τα δύο μνημόνια, ψήφισε τρίτο, ψηφίζει τους εφαρμοστικούς νόμους, τα προαπαιτούμενα των «αξιολογήσεων», που όλα αυτά θα είναι σε πλήρη ισχύ και μετά την «έξοδο», γιατί «υπηρετούν ακριβώς αυτήν τη στρατηγική, δηλαδή τη δημιουργία ενός εδάφους για να ανακάμψουν τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών».

Οσον αφορά το πολυνομοσχέδιο, τα προαπαιτούμενα και τα «αντίμετρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από το τσάκισμα μισθών, συντάξεων, τη φοροληστεία, τη μείωση αφορολόγητου κ.λπ. από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, συγκεντρώνονται 18,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε τέσσερα χρόνια και την ίδια ώρα από τους κεφαλαιοκράτες η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει τίποτα, αλλά τους προσφέρει από τα περιβόητα «αντίμετρα»: «1,2 δισ. ευρώ την τριετία από φοροελαφρύνσεις, δηλαδή μείωση από το 29% στο 26% από το 2020. Ενα δισ. από αναπτυξιακά κίνητρα, επενδυτικός νόμος και 1 δισ. ευρώ από προγράμματα "ενεργητικής απασχόλησης".

Επιδοτείτε τους βιομήχανους, τους εργοδότες, αντί να επιδοτήσετε τους εργαζόμενους. Σύνολο: 3,2 δισεκατομμύρια». Και όχι μόνο αυτό, αλλά τα 14 δισ. «αντίμετρα», από τα οποία τα 3,2 θα πάνε κατευθείαν στο κεφάλαιο, «τα πληρώνει ο συνταξιούχος των 500 ευρώ με τη μείωση του αφορολόγητου. Τα πληρώνουν οι συντάξεις πάνω και κάτω από τα 1.000 ευρώ».

Και δεν είναι μόνο αυτά. «Είναι και τα πέντε χρόνια απαλλαγή φορολογίας εργοδοτικών εισφορών κατά 150%. Βρε, οι πάμπτωχοι τραπεζίτες και βιομήχανοι!», χώρια τα 103 εκατ. την 5ετία που προσφέρει στους καναλάρχες από τη μείωση της φορολογίας στα έσοδα των διαφημίσεων, τη μείωση των τελών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τις ΑΠΕ μόνο στους επιχειρηματίες και πάει λέγοντας. «Φορολογείτε τα 5.600 ευρώ ετήσιο εισόδημα και μειώνετε τον φόρο στα δισεκατομμύρια και στον αμύθητο πλούτο».

«Ο λαός - κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ - στο δρόμο της ανατροπής! Δεν του δίνετε τίποτα. Ούτε πρόκειται να του δώσετε. Μην πιστεύει τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ. Να αγωνιστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: