Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ..


 Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ..



Δεν θα πέσουμε στην παγίδα εκτροπής της συζήτησης από το πολυνομοσχέδιο που έχει στήσει κυβέρνηση και αντιπολίτευση


Ξεκινώντας την ομιλία του χτες στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για την 4η «αξιολόγηση» (βλ. σελ. 8 - 9), ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρθηκε στη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, τονίζοντας:



«Στη σημερινή συνεδρίαση δεν θα πέσουμε στην παγίδα που προσπαθούν να στήσουν τόσο η κυβέρνηση όσο και άλλα κόμματα, προκειμένου να εκτραπεί η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο και να επισκιαστούν τα πολύ σκληρά μέτρα που περιέχει και για τα οποία πρέπει να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός.


Δεν υποτιμάμε καθόλου τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ. Ισα ίσα.

Από την πρώτη στιγμή, από χτες που μας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός τηλεφωνικά (και ήταν αυτά που είπε στο διάγγελμά του), χαρακτηρίσαμε τη συμφωνία συστατική επιστολή για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Αυτός ήταν και ο στόχος της κυβέρνησης. Γι' αυτό όλα γίνονται άρον - άρον, να τακτοποιήσει τα Σκόπια στους οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Το άρον - άρον αφορά τον Ιούνιο, γιατί θα μπορούσε για παράδειγμα να πάει στις Πρέσπες και τον Αύγουστο, που είναι και παχιές οι μύγες.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι πρώτοι που έσπευσαν να χαιρετίσουν τη συμφωνία, πριν καν ενημερωθούμε όλοι οι υπόλοιποι εμείς εδώ - κι ακόμα επί της ουσίας δεν έχουμε ενημερωθεί, δεν έχουμε τη συμφωνία στα χέρια μας - για την ίδια την συμφωνία και τις λεπτομέρειές της, ήταν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ήταν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Επίσης, είπαμε από χτες στον πρωθυπουργό ότι είναι και μια συμφωνία η οποία περιέχει το "σπέρμα" του αλυτρωτισμού, από τη στιγμή που αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση ως εθνικότητα τη μακεδονική και ως γλώσσα τη μακεδονική.

Αφήστε λοιπόν τις μεγαλοστομίες περί ιστορικών στιγμών που θα παίξει η Ελλάδα ηγετικό ρόλο!
Η ιστορική στιγμή δεν είναι τίποτα άλλο από το ξαναμοίρασμα που συντελείται στην περιοχή των Βαλκανίων, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την τραγωδία, ρόλο "γεωπολιτικού μεντεσέ", όπως σας χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρέσβης, που περιδιαβαίνει την πατρίδα μας και κάνει δηλώσεις ως νέος Πιουριφόι.

Προς το παρόν αυτά. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στη συνεδρίαση στη Βουλή για το ζήτημα αυτό, όταν γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: