Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΙΣΠΑΝΙΔΑΣ ΕΓΚΥΟΥ !


 ΠΡΟΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ! ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΙΣΠΑΝΙΔΑΣ ΕΓΚΥΟΥ !


 Ο καπιταλισμός δεν χρήζει μνημονίων για την εφαρμογή της βαρβαρότητάς του..



Το δρόμο να απολύουν «νόμιμα» οι επιχειρήσεις ακόμα και έγκυες εργαζόμενες γυναίκες ανοίγει η χτεσινή απαράδεκτη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ), επιβεβαιώνοντας το αποκρουστικό πρόσωπο της αντεργατικής πολιτικής της ΕΕ και τη μέγιστη υποκρισία της λυκοσυμμαχίας, που εμφανίζεται ως δήθεν προστάτης των κοινωνικών δικαιωμάτων, της μητρότητας και των πιο «ευάλωτων».

Απαντώντας σε ερώτημα ισπανικού δικαστηρίου, το ΔΕΕ κρίνει «νόμιμη» την απόλυση εγκύου σε ισπανική επιχείρηση το 2013, στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων που έκανε η εργοδοσία. Παράλληλα, με το προκλητικό σκεπτικό ότι επιτρέπεται η απόλυση εγκύου εργαζόμενης, αρκεί ο εμφανιζόμενος λόγος της απόλυσης να μην είναι η ίδια η εγκυμοσύνη της, το ΔΕΕ ανοίγει δρόμο για γενικευμένη απογείωση των απολύσεων εγκύων στις οποίες ήδη προχωρά η μεγαλοεργοδοσία.
 
ΚΚΕ: Καταργείται και τυπικά το τελευταίο ψήγμα προστασίας της μητρότητας

Η απαράδεκτη απόφαση του ΔΕΕ προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. Με Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος καταγγέλλει την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης που επιτρέπει την απόλυση εγκύων στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων, αξιοποιώντας την αντεργατική νομοθεσία της ΕΕ και των κυβερνήσεών της.

Αναλυτικά, στην Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ τονίζονται τα εξής:

«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με απόφασή του δίνει το "ελεύθερο" στις επιχειρήσεις να απολύουν ακόμα και έγκυες γυναίκες, στο πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων.
Πρόκειται για μια ακόμα προκλητική απόφαση του Δικαστηρίου και των ευρωενωσιακών οργάνων που ξεπερνά κάθε όριο κοινωνικής βαρβαρότητας.
Βασικός λόγος των λεγόμενων αναδιαρθρώσεων προσωπικού στις επιχειρήσεις είναι η επίτευξη μεγαλύτερου κέρδους με μειώσεις μισθών, χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων και απολύσεις.
Είναι δε προκλητικά παραπλανητική η "διευκρίνιση" ότι επιτρέπεται η απόλυση εγκύου αρκεί ο λόγος της απόλυσης να μην είναι η ίδια η εγκυμοσύνη της, όταν ήδη αυτή καθαυτή η εγκυμοσύνη και η μητρότητα αποτελούν αιτία απόλυσης. Θεωρούνται μάλιστα "αδικαιολόγητο κόστος" για την επιχείρηση και οδηγούν ήδη σε χιλιάδες απολύσεις εγκύων και μητέρων που θα εκτοξευθούν με την παραπάνω απόφαση, που καταργεί και τυπικά το τελευταίο ψήγμα προστασίας της μητρότητας.
Τέτοιες αποφάσεις - εκτρώματα βασίζονται στην αντεργατική νομοθεσία των κυβερνήσεων των κρατών - μελών και των ευρωενωσιακών οργάνων (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Ερωτάται η Επιτροπή: Πώς τοποθετείται στην παραπάνω απαράδεκτη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αποτελεί μνημείο αντεργατικής βαρβαρότητας, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή αποτελεί το θεμελιακό χαρακτηριστικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: