Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΝΩ ΡΑΦΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


 ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΝΩ ΡΑΦΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !



  «Βασική συνισταμένη της λογικής που έχει η κυβέρνηση για να προχωρούν οι επενδύσεις είναι ότι γίνονται μέσα σε πλαίσιο συναίνεσης με την κοινωνία!!»



Στην προσπάθεια να πειστούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι να αναζητήσουν νέα πεδία κερδοφορίας στην Ελλάδα, ο Αλ. Τσίπρας επικαλέστηκε το ...επιχειρηματικό δαιμόνιο του Ντ. Τραμπ, λέγοντας: «Γνωρίζει πότε μια επένδυση μπορεί να είναι επωφελής και πότε όχι. Βλέποντας κάποιος την Ελλάδα σήμερα, νομίζω ότι μπορεί εύκολα να διαγνώσει ότι ανοίγονται μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας» και πως «όποιος εμπιστευτεί την Ελλάδα σήμερα, μπορεί μονάχα να κερδίσει».

Προς ενίσχυση των λεγομένων του, έσπευσε να συμπληρώσει ότι «μέσα λοιπόν σε δύο χρόνια, έχουμε προχωρήσει μεταρρυθμίσεις που καθυστερούσαν για δεκαετίες, δώσαμε κίνητρα στους επενδυτές, κάναμε απλούστατη τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης, ξεκινήσαμε μεγάλα έργα υποδομών τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί τα χρόνια της ύφεσης...».

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε και σε δύο συναντήσεις με επιχειρηματίες και με μέλη του Κογκρέσου από την Πολιτεία του Ιλινόι. Στην πρώτη συμμετείχαν δώδεκα επιχειρηματίες - εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών του Σικάγο, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Ενέργειας, της καινοτομίας, της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας, το real estate, τις αερομεταφορές, τα funds, τα start up.

 «Η Ελλάδα επέστρεψε», τους διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι αναφέρεται στη χώρα ως ελκτικό επενδυτικό προορισμό, απαριθμώντας τα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, τις «μεταρρυθμίσεις» που εγγυώνται κέρδη στους επίδοξους επενδυτές, π.χ. αλλαγές που έχουν γίνει στη νομοθεσία για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, για την πρόβλεψη που υπάρχει στον αναπτυξιακό νόμο για 12 χρόνια σταθερού φορολογικού πλαισίου για τις μεγάλες επενδύσεις κ.ά., τη γεωγραφική θέση της χώρας και την παρουσία της στην Ευρωζώνη, την πολιτική σταθερότητα κ.λπ. 

Χαρακτηριστική ήταν η συμπερίληψη στα κίνητρα της ...κοινωνικής συναίνεσης, με τον πρωθυπουργό να αναφέρει ότι «βασική συνισταμένη της λογικής που έχει η κυβέρνηση για να προχωρούν οι επενδύσεις είναι ότι γίνονται μέσα σε πλαίσιο συναίνεσης με την κοινωνία, στοιχείο που δεν υπήρχε σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, καθιστώντας επισφαλείς πάρα πολλές επενδύσεις».

Στο δείπνο με τα μέλη του Κογκρέσου από το Ιλινόι, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν την ανάγκη έμπρακτης στήριξης της αμερικανικής πλευράς στο κομμάτι των επενδύσεων, για λόγους όχι μόνο οικονομικούς αλλά και γεωστρατηγικούς. Στο δείπνο παραβρέθηκε, επίσης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: