Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

OI AΓΟΡΕΣ UBER ALLES ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


 OI AΓΟΡΕΣ UBER ALLES ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


 Το αίμα του λαού η μελάνη υπογραφής της συνθηκολόγησής τους.. Ξαφνικά η αιδώς εξαφανίστηκε από το λεξικο τους..



Απολογισμό των θετικών εξελίξεων που σηματοδοτεί για τα συμφέροντα του κεφαλαίου η πρόσφατη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ εξακολουθεί να κάνει η κυβέρνηση, αναμένοντας και τη δική του θετική «αξιολόγηση» για τα πεπραγμένα της και αναγορεύοντας τις περιβόητες «αγορές» υπέρτατο κριτή της πολιτικής της.

Χαρακτηριστικό το σχόλιο του Μαξίμου, το περασμένο Σάββατο, που ανέφερε: «Μετά την πρόσφατη απόφαση του Γιούρογκρουπ, η πορεία των ελληνικών ομολόγων, που σημειώνουν χαμηλά επταετίας, αλλά και η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας εκ μέρους του οίκου Moody's και μάλιστα με θετική προοπτική (positive outlook), που είναι και το σημαντικότερο, αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι τα αποτελέσματα της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και της συμφωνίας για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αποτιμώνται ως θετικά από τις αγορές και τους επενδυτές».

Αλλά και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», αφού κομπάζει για την «καλύτερη» για το κεφάλαιο συμφωνία που εξασφάλισε η κυβέρνησή του με «τη ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του χρέους, την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας, τη σαφή δέσμευση για στήριξη της Ελλάδας για την έξοδό της στις αγορές» κ.ο.κ., διερωτάται: «Αυτός δεν είναι ο τελικός μας στόχος;».

Και επανέρχεται σε πλευρές της συμφωνίας για να υποστηρίξει ότι αυτές «δίνουν τη βεβαιότητα στις αγορές ότι το ελληνικό χρέος θα μπει σε τροχιά βιωσιμότητας. Γι' αυτό αποκλιμακώνονται οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, γι' αυτό κλιμακώνεται ραγδαία το ενδιαφέρον γα επενδύσεις στη χώρα...».
Σε πρώτη χρήση το αφήγημα της «δίκαιης ανάπτυξης»
 
Φυσικά οι αντιλαϊκές επιδιώξεις έχουν ανάγκη ένα περίβλημα που θα τις καθιστά «ευκολοχώνευτες» απ' το λαό που υποφέρει. Ετσι, ο Αλ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι τελικός στόχος είναι το πέρασμα σε «πορεία ουσιαστικής και δίκαιης ανάπτυξης» με «νέες θέσεις αξιοπρεπούς και σταθερής εργασίας». Κρύβοντας βεβαίως ότι η ανεργία θα συνεχίσει να μαστίζει τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, ενώ οι όποιες θέσεις εργασίας θα είναι στη βάση των νέων δεδομένων που έχει διαμορφώσει η αντεργατική επίθεση όλων των τελευταίων χρόνων.

«Στο επόμενο βήμα πρέπει να επεξεργαστούμε το πέρασμα από τη σταθερότητα σε μια ανάπτυξη βιώσιμη, με ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο, μια ανάπτυξη για τους πολλούς», καταλήγει ο πρωθυπουργός, προσπερνώντας το ταξικό υπέρ του κεφαλαίου πρόσημο της καπιταλιστικής ανάπτυξης προκειμένου να καλλιεργήσει φρούδες προσδοκίες στο λαό, ενώ επικαλείται και την εκκίνηση εντός του επόμενου διαστήματος του διαλόγου σε περιφερειακό επίπεδο, «με τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις, προκειμένου να διαμορφωθεί το Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης», να εξειδικευτεί δηλαδή ανά περιφέρεια το σχέδιο στήριξης του κεφαλαίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην «Αυγή», αφού εκθειάζει τη σημασία της συμφωνίας για τις ανάγκες και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, απογειώνει τη λογική του «μικρότερου κακού», ισχυριζόμενος μετά από δύο μνημόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι αν η κυβέρνηση δεν έπραττε όσα έπραξε έως σήμερα τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για το λαό, θα σημειωνόταν «σοβαρή επιδείνωση της ζωής των λαϊκών τάξεων»! Για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του επικαλείται μέτρα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας που η πολιτική τους βαθαίνει, όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, και μοιράζει υποσχέσεις ότι «με την είσοδο στην ανάπτυξη (...) θα υπάρχει μέριμνα να ελαφρύνουμε τα μεσαία στρώματα, μειώνοντας για παράδειγμα τα φορολογικά βάρη...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: