Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΤΑΘΜΩΝ


Έκθετα σε κινδύνους τα παιδιά των ισχαιμικών οικογενειών.. 


Τα πρώτα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα προχτές, σχετικά με τις αιτήσεις των οικογενειών που θέλουν να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, δηλαδή δωρεάν, προαναγγέλλουν ένα δύσκολο καλοκαίρι κι ένα ακόμα πιο δύσκολο φθινόπωρο για δεκάδες χιλιάδες εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά. 


Κι αυτό γιατί περίπου 50.000 παιδιά τέτοιων οικογενειών δεν θα γίνουν δεκτά, με βάση τον προϋπολογισμό και τα κριτήρια που θέτει το πρόγραμμα. 

Και, βέβαια, δεν είναι μόνο εκείνα τα παιδιά που δεν θα ενταχθούν σε σταθμούς, στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, αλλά και χιλιάδες άλλα, των οποίων οι γονείς δεν έκαναν αίτηση, επειδή ήξεραν εκ των προτέρων ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

 Ετσι, αποδείχτηκε πανηγυρικά ότι όσα έλεγε η κυβέρνηση πριν από μερικές βδομάδες ότι, δηλαδή, τη νέα σχολική χρονιά θα καλυφθούν οι ανάγκες σχεδόν όλων των παιδιών, εντάσσοντας μάλιστα αυτήν την εξαγγελία στα περίφημα «αντίμετρα», ήταν μία ακόμα κοροϊδία σε βάρος τους, που επαναλαμβάνεται συστηματικά από χρόνο σε χρόνο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: