Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΗΡΥΓΜΕΝΟΥ ΓΙΑ 25 ΕΚ ΔΟΛ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ


http://www.topontiki.gr/sites/default/files/styles/article_main/public/article/2016-06/igetis-isis.jpg?itok=HFbTgT96ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΗΡΥΓΜΕΝΟΥ ΓΙΑ 25 ΕΚ ΔΟΛ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣΤο έχουμε γράψει κατ' επανάληψη : Να σέβεστε τους Ρώσους όταν μιλούν. Επειδή όταν μιλούν έχουν ήδη πράξει.. Μέσα από ανακοίνωσή του το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει την είδηση που έγινε γνωστή στις αρχές της εβδομάδας πως ο  Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), είναι νεκρός έπειτα από αεροπορική επιδρομή στη Ράκα της Συρίας.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ελεγχθεί μέσα από πολλαπλές πηγές, ο αρχηγός του ISIS Ιμπραχίμ Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ήταν επίσης παρόν στην συνάντηση αυτή και σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα της επιδρομής», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Την είδηση για τον θάνατο του Μπαγκτάντι μετέδωσε πρώτο το Raqqa24 σύμφωνα με το οποίο ο ηγέτης του ISIS έχασε τη ζωή στις 28 Μαϊου,ύστερα από επιδρομή των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, με τη βοήθεια της ρωσικής αεροπορίας, κατά τη διάρκεια συνάντησης στελεχών της τρομοκρατικής οργάνωσης. 

Το πρακτορείο ειδήσεων του ISIS (Amaq) δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τον θάνατο του πιο περιζήτητου τρομοκράτη, ενώ υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για θάνατο του διαβόητου ηγέτη των τζιχαντιστών.

Ο Μπαγκντάντι έχει επικηρυχθεί για 25 εκατ. δολάρια και φέρεται να κρύβεται έξω από τη Μοσούλη.
Ωστόσο, η ανακοίνωση από το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας είναι η πρώτη φορά που η είδηση του θανάτου του αλ Μπαγκτάντι μεταδίδεται από μια τόσο αξιόπιστη πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: