Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΤΕΣ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΤΕΣ


 Από πίτα που δεν τρώει ο λαός τι τον νιάζει κι αν καεί;



Τις προϋποθέσεις για την επιστροφή των χρηματικών ποσών που καταβλήθηκαν ως πρώτη δόση από τους υπερθεματιστές στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδεις περιλαμβάνει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Μετά την ανάκληση της προκήρυξης του διαγωνισμού, λόγω της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην τροπολογία αναφέρεται πως τα ποσά που καταβλήθηκαν για την πρώτη δόση του τιμήματος (συνολικού ύψους 85 εκατ. ευρώ περίπου) είναι επιστρεπτέα, αλλά παρακρατούνται ή συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως μόνο με ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση οφειλές ή οφειλές προς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό και δεν έχουν ανασταλεί.

Επίσης, δεν επιστρέφονται ποσά τα οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος της προτεινόμενης διάταξης, ήδη παρακρατήθηκαν ή συμψηφίστηκαν με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό, και δεν έχουν ανασταλεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: