Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ Η ΖΩΗ ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Αποβλήθηκε από τη δίκη της Siemens η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Οι διάλογοι με τον πρόεδρο
ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ Η ΖΩΗ ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


 Πρόεδρος: Σας υπενθυμίζω ότι μπορεί να ελεγχθείτε... ΖΚ: Σας υπενθυμίζω ότι κι εσείς μπορεί να ελεγθείτε.. 

Ποια είναι η εντύπωση που σχημάτισα; Πως ένα αόρατο χέρι καθοδηγεί τη δίκη.. Πως το λένε.. Πως το λένε...Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε το αίτημα για παράσταση πολιτικής αγωγής που υπέβαλε η Ζωή Κωνσταντοπουλου, εκπρόσωπο του υπό σύσταση Σωματείου «Δικαιοσύνη για όλους»
«Είναι μια εντελώς στημένη διαδικασία» είπε αντιδρώντας η Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στον πρόεδρο ο οποίος της απάντησε «Είναι ανόητο να θεωρείται ότι η επίδειξη απαθούς και ψύχραιμης συμπεριφοράς από μέρους μου είναι αδυναμία».

Στη συνέχεια ακολούθησε έντονος διάλογος:

Ζ.Κ : Μην κάνετε χειρονομίες. Αν και αυτή η δίκη για χειρονομίες είναι...
ΠΡ: Δεν είστε διάδικος αυτής της δίκης. Σας υπενθυμίζω ότι μπορεί να ελεγχθείτε...( σ.σ. πειθαρχικα)
Ζ.Κ. Σας υπενθυμίζω ότι και εσείς μπορεί να ελεγχθείτε...

Την αποβολή της Ζωής Κωνσταντοπουλου πρότεινε και η εισαγγελέας

«Όχι» στην παράσταση πολιτικής αγωγής της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη δίκη της Siemens είχε, νωρίτερα, προτείνει και η εισαγγελέας Έλενα Σκεπαρνιά η οποία κινήθηκε αυτεπαγγέλτως πριν τοποθετηθεί η υπεράσπιση των κατηγορουμένων .

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αντέδρασε στην τοποθέτηση της εισαγγελικής λειτουργού περί «προσχήματος» και «λαϊκών κατηγόρων» δηλώνοντας προσβεβλημένη και δυσαρεστημένη.

Ένταση σημειώθηκε και λίγο πριν το δικαστήριο διακόψει προκειμένου να αποφασίσει: «Αποσύρεστε για διάσκεψη και δεν έχετε δώσει καν το λόγο στη πολιτική αγωγή του Δημοσίου και του ΟΤΕ. Έχετε καταλάβει πόσο γελοίο και στημένο είναι αυτό;» είχε πει η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη και πάλι στον πρόεδρο του δικαστηρίου ο οποίος όμως δεν απάντησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: