Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΖΥΜΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

«Παγωμένο ντους» από Τσακαλώτο-Αχτσιόγλου σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπραγμάτευση - Media ΖΥΜΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
 
 
 Τσακαλώτος και Αχτσιογλου τους πέρασαν από σκωτσέζικο ντους...
 
Διάρκειας δύο ωρών ήταν η ενημέρωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.
 
Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στον δεύτερο όροφο της Βουλής, αφορούσε την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα ανοιχτά ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ενημέρωση, οι δύο υπουργοί φέρονται να περιέγραψαν τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης, ιδίως στο ζήτημα των εργασιακών, όπου, οι πληροφορίες αναφέρουν, οι δανειστές φέρονται αδιάλλακτοι για τις ομαδικές απολύσεις και την ανταπεργία.
 
Όσον αφορά στις συντάξεις, φαίνεται ότι υπάρχει θέληση και των δύο πλευρών να βρεθεί λύση και η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς να απλωθεί σε περισσότερα του ενός έτη (σε αντίθεση με την εφάπαξ περικοπή που ζητά το ΔΝΤ), ενώ  σχετικά με το αφορολόγητο, ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να το προσδιόρισε στα 6.000 ευρώ.
 
Από αρκετούς βουλευτές που συμμετείχαν στην ενημέρωση επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την προστασία των πιο αδύναμων πολιτών που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση, ενώ κάποιοι ζήτησαν σύγκλιση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και νέα ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: