Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ

 ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ


 Φτερουγίσματα αποπροσανατολισμού πάνω απο την απόφαση της νέας λεηλασίας..


Συνέχεια στην προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας και αποπροσανατολισμού του λαού έδωσε χτες η κυβέρνηση, με την παρέμβαση του πρωθυπουργού σε συνεδρίαση της Επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Απ' τα λεγόμενα του Αλ. Τσίπρα διαφάνηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να «αμπαλάρει» αντιδραστικές αλλαγές στο αστικό πολιτικό σύστημα και προσαρμογές σύμφωνες με τις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, που θα αποτυπωθούν στο νέο Σύνταγμα, με δημοκρατικό «περιτύλιγμα» και να αποκτήσει η διαδικασία επίχρισμα «λαϊκής συμμετοχής».

Ετσι, την ίδια ώρα που πετσοκόβει λαϊκά δικαιώματα, εγκαινίασε τη δημόσια διαβούλευση για τη συνταγματική αναθεώρηση, με τον Αλ. Τσίπρα να κλίνει σε όλες τις πτώσεις την ανάγκη «λαϊκής συμμετοχής», εκφράζοντας την επιθυμία να καταστεί ο λαός συμμέτοχος στις προωθούμενες αλλαγές που θα προσδώσουν συνταγματική ισχύ στις σαρωτικές ανατροπές των τελευταίων χρόνων στα δικαιώματά του. 

Παρότι, μάλιστα, έχει συνομολογήσει νέες ανατροπές σε συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες για την ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης», ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να ανασύρει μέχρι και την έννοια της λαϊκής κυριαρχίας, υποστηρίζοντας ότι οι προωθούμενες αλλαγές θα της προσδώσουν νέο περιεχόμενο, ότι θα διαμορφώσουν το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για την Ελλάδα του 2020, που θα έχει βγει απ' την κρίση και θα είναι «θεσμικά κατοχυρωμένα τα "τρία Δέλτα", (...) "Δικαιώματα, Διαφάνεια, Δικαιοσύνη"!».

Ξεκαθάρισε, πάντως, προς αποφυγή παρερμηνειών, ότι οι συμμετέχοντες, «η κοινωνία των πολιτών» όπως ανέφερε, θα καταθέσουν την άποψή τους, δίχως αυτή να είναι δεσμευτική για τους βουλευτές, αφού, όπως είπε, ακόμα και αυτός ο «στημένος» διάλογος, πάνω σε προκαθορισμένα ερωτήματα, θα είναι «για να δώσουν και σε μας τους βουλευτές, που συντεταγμένα θα κληθούμε να πάρουμε αποφάσεις... τη "μυρωδιά", αν θέλετε, του πώς σκέφτεται η κοινωνία, τι ζητούν οι πολίτες από μας (...) όχι βεβαίως για να δεσμεύσουν τις αποφάσεις»! Σαν να μη γνωρίζουν οι βουλευτές τα λαϊκά προβλήματα, που άλλωστε διογκώνει η πολιτική που στηρίζουν, και τις δίκαιες λαϊκές διεκδικήσεις.

Τις διαδικασίες χειραγώγησης του λαού ο πρωθυπουργός διάνθισε με αυταπάτες περί «επαναθεμελίωσης της Δημοκρατίας» και «νέας μεταπολίτευσης», συσκοτίζοντας τον ταξικό χαρακτήρα της αστικής δημοκρατίας, ενώ δίνοντας το στίγμα των επιχειρούμενων αλλαγών στο κομμάτι που κυρίως αφορά στη θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος, σημείωσε πως στόχος ανάμεσα σε άλλα είναι «η ενίσχυση των κοινοβουλευτικών θεσμών, αλλά και η ενίσχυση του ίδιου του κύρους της κοινοβουλευτικής λειτουργίας».

Στην κατεύθυνση αυτή, ο πρωθυπουργός υπέδειξε την ανάγκη εμπλοκής στη διαδικασία συλλογικοτήτων, φορέων, οργανώσεων κ.λπ., με αξιοποίηση όλων των μεθόδων όπως το διαδίκτυο, για το άπλωμα της διαβούλευσης, η οποία θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: