Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ«Τουιτάρουν» στις πλάτες μας

Στις πλάτες του ελληνικού λαού παίζουν …μπάλα Τσίπρας και Μητσοτάκης. Χαλαρώνοντας στο τουίτερ, ο μεν Τσίπρας «χλεύασε» τον Μητσοτάκη με αφορμή πρόβλεψή του ότι το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ θα το κατακτήσει η γαλλική Παρί, η οποία όμως αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα. «Τελικά, Μητσοτάκη, η Παρί θα κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ όσο και η ΝΔ τις επόμενες εκλογές», έγραψε ο Αλέξης. «Καλά, μια λάθος πρόβλεψη για το Τσάμπιονς Λιγκ έκανα, δεν έχασα και τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ», απάντησε ο Κυριάκος. Πάντως στο νέο γύρο «διαπραγματεύσεων», οι δύο αρχηγοί παίζουν …φιλικό συμφωνώντας στην ανάγκη νέων μέτρων.


Οι ντίλερς ΕΕ–ΟΟΣΑ …έκατσαν σπίτι

Άρον-άρον ανέβαλαν οι διοργανωτές την εκδήλωση για τις «Μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία» όταν έμαθαν ότι πολλά εκπαιδευτικά σωματεία –και όχι …αριστερίστικες ομάδες όπως αυτοί κατάλαβαν– θα διαδήλωναν στον χώρο της εκδήλωσης. Αιτία των αντιδράσεων ήταν η κοινή «μάζωξη» όλων των ντίλερς της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Ο πρόεδρος του λεγόμενου «εθνικού διαλόγου για την παιδεία» Α. Λιάκος, ο υπουργός Παιδείας  Κ. Γαβρόγλου, που αβίαστα προωθεί την αντι-εκπαιδευτική πολιτική των ΕΕ-ΟΟΣΑ, η πιο σκληρή και αδίστακτη πρώην υπουργός Α. Διαμαντοπούλου, που κατάργησε 2.000 σχολεία και χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, ο Ν. Φίλης, ο οποίος κορόιδεψε απροκάλυπτα τους αναπληρωτές με διορισμούς που ποτέ δεν έγιναν και ο Θ. Φορτσάκης, στέλεχος της ΝΔ και πρώην πρύτανης των …ΜΑΤ.

Απολύσεις στη Μέλλον

Εργοδοτικές πρακτικές από το μακρινό παρελθόν υιοθέτησε η Μέλλον Τεκνόλοτζις, η οποία απέλυσε εργαζόμενη στέλνοντας το χαρτί της απόλυσης στο σπίτι της με δικαστικό επιμελητή, εν μέσω αναρρωτικής άδειας και καταστρατηγώντας κάθε ίχνος εναπομείνασας εργατικής νομοθεσίας. Πρόκειται για μια καθαρά συνδικαλιστική δίωξη που στόχο έχει να ξηλώσει την προσπάθεια συνδικαλιστικής οργάνωσης στην εταιρεία, στην οποία η απολυμένη πρωτοστατούσε. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου που κατέθεσε το καταστατικό του πριν ενάμιση χρόνο στο Πρωτοδικείο και συμμετείχε στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή. Είχε προηγηθεί προσπάθεια «εθελούσιας» απομάκρυνσής της, η οποία έπεσε στο κενό. Την Πέμπτη έγινε η πρώτη κινητοποίηση στην εταιρεία, όπου έκανε την εμφάνισή του περιπολικό, μετά από κλήση της εργοδοσίας. Την ερχόμενη Τετάρτη έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας, όπου θα πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση.

«Ροζ» γκόλντεν μπόι στο ΔΕΣΦΑ

Μετά το σκάνδαλο των «αναδρομικών» χιλιάδων ευρώ που αποφάσισαν για τον εαυτό τους στελέχη του ΑΔΜΗΕ, ανάλογη ιστορία αποκαλύφθηκε και στον ΔΕΣΦΑ. Ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αφού έδωσε προαγωγή στον …εαυτό του, αμέσως υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης. Η παραμονή για λίγες ημέρες στη βαθμίδα του γενικού διευθυντή, του εξασφάλισε μπόνους 100 χιλιάδων ευρώ σε σχέση με το εφάπαξ που θα έπαιρνε ως διευθυντής, ενώ λέγεται ότι ήδη τσέπωσε συνολικά 258.000 ευρώ. Ενώ χιλιάδες συνταξιούχοι αναμένουν επί μήνες την πενιχρή σύνταξη ή το κουτσουρεμένο εφάπαξ τους! «Δεν υφίσταται κανένα θέμα» (!) σχολίασε ο Γ. Σταθάκης, προσθέτοντας ότι «θα έπαιρνε εφάπαξ έτσι κι αλλιώς, όταν ανεβαίνεις βαθμίδα, παίρνεις κάτι παραπάνω»!


Η «αλληλεγγύη» είναι για τους άλλους

Διάταξη-πρόκληση ψήφισαν τον περασμένο Μάιο οι βουλευτές της κυβέρνησης, η οποία μάλιστα περιλαμβάνεται στον ίδιο νόμο που περιέκοψε το ΕΚΑΣ των συνταξιούχων. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η κατάργηση του ιδιαίτερου καθεστώτος ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα πολιτικά πρόσωπα που είχε ψηφιστεί το 2014 και προέβλεπε την επιβολή της εισφοράς με αυξημένο συντελεστή 8% στο άθροισμα των εισοδημάτων των πολιτικών προσώπων από όλες τις πηγές. Ευνοημένοι μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής, οι υπουργοί και οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς τους, οι περιφερειάρχες, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές, οι δήμαρχοι. Όλοι αυτοί εξομοιώνονται με τους υπόλοιπους φορολογούμενους γλιτώνοντας έκαστος έως και …2000 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: