Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ..

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ..


Ένας Καμπιάσο να τον πιεις στο ποτήρι αλλά μόνος του δεν φέρνει την άνοιξη..




Είθισται στα νοκ άουτ να λέμε πως το πρώτο ματς ισοδυναμεί με το πρώτο ημίχρονο. Άρα ο Ολυμπιακός πάει την άλλη εβδομάδα στην Τουρκία να παίξει το δεύτερο και να διεκδικήσει τη νίκη που θα ισοδυναμεί με πρόκριση στην επόμενη φάση.

Θεωρητικά, λοιπόν, με το 1-1 το βράδυ της Πέμπτης δεν χάθηκε τίποτα. Πρακτικά, όμως, χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη και να βάλει γερές βάσεις ένας μέτριος Ολυμπιακός. Ναι, ήταν μέτριος όχι γιατί δεν κρατούσαν τα πόδια του να κάνει κάτι καλύτερο, αλλά γιατί αιφνιδιάστηκε από το πόσο καλή ήταν η Μπεσίκτας.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

Η αλήθεια είναι πως πάνω-κάτω ξέραμε τη δυναμικότητα και τις δυνατότητες της τουρκικής ομάδας. Όχι, όμως, στο βαθμό που αυτά παρουσιάστηκαν στο χορτάρι του Φαλήρου. Η Μπεσίκτας είναι μία ώριμη και ποιοτική ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν βγάζει δύναμη, αλλά περισσότερο τεχνική. Είναι από τις ομάδες που ψάχνει με στοχοπροσήλωση να πετύχει το γκολ και βγάζει μία απίστευτη ηρεμία της στο παιχνίδι.

Η Μπεσίκτας ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι γιατί έπεσε πάνω σε έναν Ολυμπιακό που δεν περίμενε ακριβώς αυτό. Είθισται στα μεγάλα παιχνίδια εντός Καραϊσκάκη οι Πειραιώτες να πιάνουν τον αντίπαλο από το λαιμό. Ακόμα και στα δύσκολα παιχνίδια του Champions League, οι "ερυθρόλευκοι" έβγαζαν μία τρομερή αυτοπεποίθηση και δίψα που αιφνιδίαζε τους αντιπάλους. Το βράδυ της Πέμπτης αυτοί ήταν που αιφνιδιάστηκαν, δεν μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια στο χορτάρι και άφησαν την Μπεσίκτας να γεμίζει άγχος τον κόσμο.

Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό οι φιλοξενούμενοι δεν έβγαλαν σε φάσεις την ανωτερότητά τους και αρκέστηκαν στην κατοχή της μπάλας. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να σκοράρουν μετά από μία ωραία προσπάθεια του Ανσαριφάρντ και μία ακόμα καλύτερη ενέργεια του Καμπιάσο (δείτε στα videos που κυκλοφορούν όλη την κίνηση του Αργεντινού και όχι μόνο το τελείωμα).

ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΟΛΑ

Εδώ έρχεται το πρακτικό κομμάτι της πρώτης παραγράφου. Ο Ολυμπιακός χωρίς να έχει πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσής του, βρέθηκε μπροστά στο σκορ και είχε τη χρυσή ευκαιρία να διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι και να πάρει μία σπουδαία νίκη. Εδώ, όμως, έρχεται ο παράγοντας "λάθος". Το έκανε ο Λεάλι, η Μπεσίκτας σκόραρε από το πουθενά και το 1-1 μεγαλώνει την αγωνία ενόψει της ρεβάνς.

Δεν είναι κακό το αποτέλεσμα για ένα βασικό λόγο. Οι Πειραιώτες είναι αναγκασμένοι να ταξιδέψουν στην έδρα του αντιπάλου με κύριο μέλημα τη νίκη. Η ιστορία έχει δείξει πως σε αυτά τα ματς με αυτές τις αποστολές ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας από τις περιπτώσεις που καλείται στη ρεβάνς να διαχειριστεί ένα υπέρ του αποτέλεσμα.

Θα μου πείτε πως βγάζω από τη μύγα ξύγκι, αλλά μη ξεχνάτε το μομέντουμ στο οποίο βρίσκονται οι "ερυθρόλευκοι". Άλλαξαν προπονητή, πέρασαν μία μεγάλη αναταραχή με τις τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και είχαν απέναντι τον κόσμο στον οποίο ήθελαν, άπαντες, να αποδείξουν πως δεν είναι τελειωμένοι. Άρα, στο τέλος της ημέρας και την ώρα του απολογισμού, το 1-1 δεν είναι κακό αποτέλεσμα.

ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ 10 ΛΟΓΩ ΜΑΡΙΝ

Το θέμα είναι ο Ολυμπιακός να μπει στη ρεβάνς σαν... ταλιμπάν. Έχει καιρό να το κάνει, οπότε τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία. Βέβαια, για να γίνει αυτό θα πρέπει να πάρει το μάξιμουμ από όλους τους παίκτες που θα κληθούν να αγωνιστούν. Στον επαναληπτικό δεν χωράνε εμφανίσεις σαν του Μαρίν που... άφησε τον Ολυμπιακό με 10 παίκτες μετά την είσοδό του. Άνευρος, άκεφος, με λάθος μεταβιβάσεις και μακριά από τις οδηγίες του τεχνικού επιτελείου να κρατήσει μπάλα. Γιατί αυτοί οι παίκτες αυτό κάνουν σε τέτοιες αναμετρήσεις. Ηρεμούν το παιχνίδι, κερδίζουν χρόνο και φέρνουν τον αντίπαλο σε θέση άμυνας.

Και μη χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία το μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής του. Γιατί και ο Καμπιάσο σχεδόν 2 μήνες είχε να παίξει και είδατε τι έκανε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: