Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

ΞΑΝΑ Ο ΤΟΥΣΚ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 
 Βαρσοβία : Η Ευρώπη δεν είναι ενωμένη !! Γιατί πότε ήταν το ευρωχαμαιτυπείο της επίσημης τοκογλυφίας;
 
 
Ο Ντόναλντ Τουσκ επανεξελέγη σήμερα στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφραζε η κυβέρνηση της πατρίδας του, της Πολωνίας.
 
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ ανακοίνωσε ότι υπέρ της επανεκλογής του Τουσκ τάχθηκαν οι υπόλοιπες 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας», ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε ο ίδιος ο Τουσκ.
 
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Πολωνίας κατηγόρησε τον Τουσκ ότι με τη σημερινή αρμοδιότητά του έχει επιτεθεί στη Βαρσοβία με αφορμή τη συζήτηση για το σεβασμό στα δημοκρατικά πρότυπα.
 
Μάλιστα η πολωνική κυβέρνηση απείλησε να μπλοκάρει τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εφόσον δεν γίνει δεκτό το αίτημά της να παρουσιάσει τις απόψεις του ο καινούργιος υποψήφιος.
 
«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία. Θα κάνουμε ξεκάθαρο ότι κινδυνεύει η Σύνοδος Κορυφής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών, Βίτολντ Βαστσκόφκσι.
 
Μετά την επανεκλογή Τουσκ, εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης εξέφρασε την ενόχληση της Βαρσοβίας για την εξέλιξη και δήλωσε ότι «η Ευρώπη δεν είναι ενωμένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: