Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΙΑΝΟΎ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ (ΑΝΑ)ΘΕΜΑΤΟΣ..

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΙΑΝΟΎ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ (ΑΝΑ)ΘΕΜΑΤΟΣ..


 Δεν ορρωδεί προ ουδενός.. Ούτε ενώπιον του θανάτου..Σκυλεύει τη μνήμη τους για να βαθύνει τη τσέπη του.. Αφορά την... προσφορά της εφημερίδας αυτή την Κυριακή, ένα cd με τραγούδια του Λουκιανού. 

«Όπως πληροφορηθήκαμε, η εφημερίδα σας πρόκειται αύριο να κυκλοφορήσει με συνοδευτική "προσφορά" για τους αναγνώστες της, ένα cd με 18 αξέχαστα τραγούδια του Λουκιανού», γράφουν. 

Και συνεχίζουν, αγανακτισμένοι, φυσικά: Σας εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας, καθώς και την έντονη αγανάκτηση καιδιαμαρτυρία μας για την ενέργειά σας αυτή, για την οποία, όπως γνωρίζετε, δεν λάβατε (και ούτε θα μπορούσατε ποτέ να έχετε λάβει), καμία άδεια, ούτε από τον αείμνηστοΛουκιανό, ούτε βέβαια, ύστερα από την απώλειά του, από εμάς. Σας υπενθυμίζουμε εξάλλου κάτι που γνωρίζετε άριστα: ο ίδιος ο Λουκιανός, όσο ήταν κοντά μας, δεν θα έδινε ποτέ άδεια να κυκλοφορήσουν τραγούδια του με την εφημερίδα σας, για την οποία είχεσυγκεκριμένη άποψη. 

Την άποψή του αυτή, με την οποία συντασσόμαστε, καθώς και την αντίθεσή του στην καθ’ οιονδήποτε τρόπο, έστω και έμμεση, σύνδεση τραγουδιών του με την εφημερίδα σας, την είχε εκφράσει τόσο δημόσια όσο και απευθείας σε εσάς. Συγκεκριμένα τον Οκτώβρη του 2013 είχε δηλώσει:

 «..To Πρώτο Θέμα δεν το διαβάζω, δεν ανήκω στον πολιτικό χώρο που εκφράζει και το απεχθάνομαι. Δεν θέλω να συνδεθεί η μουσική μου με τη συγκεκριμένη εφημερίδα διότι μου είναι αντιπαθής με όσα έχει κάνει μέχρι τώρα..». 

Το ότι, έπειτα από όλα αυτά, εσείς σήμερα επιδιώκετε να εκμεταλλευτείτε εμπορικά τησυγκίνηση που προκαλεί στο κοινό η, νωπή ακόμη, απώλεια του Λουκιανού, αποτελείακραία προσβολή της μνήμης ενός καλλιτέχνη που αντιπάλεψε με το παράδειγμα και το έργο του, τέτοιες ακριβώς συμπεριφορές, όπως είναι οι δικές σας. 

Αποτελεί δε καικατάφωρη προσβολή των πνευματικών του δικαιωμάτων καθώς και του ηθικού του δικαιώματος επί του έργου του το οποίο είχε ρητά ασκηθεί από τον ίδιο όσο ήταν εν ζωήαπαγορεύοντάς σας οποιαδήποτε χρήση των έργων του. Είναι αυτονόητο ότι, ως προς όλα τα παραπάνω, επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε δικαιώματος που μας δίνει ο Νόμος, προκειμένου να προστατέψουμε τη μνήμη τουΛουκιανού και τιμήσουμε το ήθος, το ύφος και τις επιλογές της ζωής του. 

ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗΣ 
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: