Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΔΙΧΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ

Χωρίς αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα το πόρισμα της Εξεταστικής - Media
 ΔΙΧΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ
 
 
Οι αόρατοι άνθρωποι.. Κάτι σαν τα Στελθ ένα πράγμα.. Δεν τους πιάνουν τα ραντάρ της δικαιοσύνης..
 
Χωρίς αναφορά στο όνομα του Γιάννη Στουρνάρα το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα «θαλασσοδάνεια» σε κόμματα και ΜΜΕ.
 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης διέψευσε όσα νωρίτερα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για… προσχέδια πορίσματος και για μη «τεκμηριωμένη αναφορά» στο όνομα του Γιάννη Στουρνάρα.
 
«Υπήρχαν πολλά προσχέδια που είχαν συντάξει τα μέλη της Εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα. Υπήρχαν διάφορες προτάσεις. Σε μια από αυτές υπήρχε και η αναφορά αυτή. Όμως απαλείφθηκε γιατί δεν ήταν τεκμηριωμένη. Στο επίσημο πόρισμα δεν υπάρχει. Κάνουμε μια προσπάθεια να συνθέσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις όλων των κομμάτων», δήλωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 
 
Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική βερσιόν του πορίσματος που «βγήκε» στη δημοσιότητα νωρίς το μεσημέρι υπήρχε αναφορά στο όνομα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Οικονομικών με τους συντάκτες του πορίσματος να κάνουν λόγο για ενδεχόμενη τέλεση ποινικών αδικημάτων. 
 
«Χρήζει περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης εάν και εφόσον η διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων τόσο μεγάλου ύψους με τροπολογία από τον τ. Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα στοιχειοθετεί και συνιστά το ποινικό αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας προς το Ελληνικό Δημόσιο», αναφερόταν στο επίμαχο κομμάτι που διέρρευσε.  
 
Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή Σπύρος Λάππας ανέφερε ότι πριν από λίγο δόθηκε στα πολιτικά κόμματα το προσχέδιο του πορίσματος της πλειοψηφίας.
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, δεν υπάρχει αναφορά στο όνομα του Γιάννη Στουρνάρα και πως δεν προκύπτουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: