Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΠΟ ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ

 ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΠΟ ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ


Εδώ έχουν βγάλει στο σφυρί τις ζωές των ελλήνων τα κόκκινα δάνεια θα τους τρομάξουν;Στο σφυρί βγάζει η Eurobank περίπου 200.000 «κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια και χρέη από πιστωτικές κάρτες. Το συνολικό ύψος των δανείων φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ και η τράπεζα ετοιμάζεται να τα σκοτώσει σε πολύ χαμηλές τιμές.Ηδη δέχεται προσφορές από υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι ξένα funds, με τις τιμές που προσφέρουν να είναι ιδιαίτερα χαμηλές και να κινούνται περίπου στα 0,04-0,07 € για κάθε ευρώ.

Οταν το δάνειο περάσει στο ξένο fund, εκπρόσωποί του (πιθανότατα κάποια δικηγορικά γραφεία) θα αρχίσουν επαφή με τους δανειολήπτες, με τους οποίους θα διαπραγματευτούν την αποπληρωμή του δανείου, προσδοκώντας φυσικά να αποκομίσουν κέρδος. Εκτιμάται ότι το fund θα ζητήσει από τον δανειολήπτη να δώσει 0,20-0,30 € για κάθε 1 ευρώ.
«Κόκκινα» δάνεια
Τα δάνεια που βγαίνουν στο σφυρί δεν εξυπηρετούνται τουλάχιστον δύο χρόνια, ενώ δεν φέρουν καμία εγγύηση.
Την αρχή κάνει, όπως είπαμε, η Eurobank, ενώ την ίδια πολιτική αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες τράπεζες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στόχος είναι να πωληθούν από τις τέσσερις τράπεζες δάνεια συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ.
 

Αυτή τη στιγμή το σύνολο των καταναλωτικών δανείων που έχουν οι τράπεζες ανέρχεται γύρω στα 25 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα μη εξυπηρετούμενα φτάνουν τα 14-15 δισ. ευρώ, εντός των οποίων βρίσκονται και τα 5 δισ. ευρώ που θα πωληθούν. Σημαντικό κομμάτι από τα μη εξυπηρετούμενα, πλην των 5 δισ. ευρώ που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», συνοδεύεται από εγγύηση/εξασφάλιση ακινήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: