Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΡΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΙΣΣΙΓΕΡ

Απο την διεθνιστική αντιπολεμική κίνηση



εδώ με τον "αδελφό" Πινοσέτ σε μια ωραία ατμόσφαιρα
"Παγκόσμιο Στρατό" κατά της "τρομοκρατίας" θέλει να δημιουργήσει ο Χ.Κίσσινγκερ, που θα μείνει στην ιστορία ως αρχιτέκτονας της ανατροπής δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων σε δεκάδες μέρη του πλανήτη και ο οποίος παρά τα 91 του χρόνια δεν έχει σταματήσει να "παίζει" με τις τύχες των λαών.
 
Με πρόσχημα τον εξτρεμιστικό μουσουλμανισμό και την «τρομοκρατία», απαραίτητα εργαλεία στην ατζέντα των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ανατροφοδοτείται «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» σε παγκόσμιο επίπεδο κατά του κόσμου της εργασίας, τόσο εντός των καπιταλιστικών μητροπόλεων όσο και στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια, ώστε να επιβληθεί η Νέα καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων. Τις ίδιες μεθόδους-δόγματα-τακτικές  ακολουθούν βεβαίως τόσο η Ρωσία (βλέπε Καύκασο, με κορυφαίο το έγκλημα κατά του λαού της Τσετσενίας) αλλά και η Κίνα.
 
Αν ο Ομπάμα στην φάση της διεκδίκησης της αμερικανικής προεδρίας μεταμορφώθηκε σε «περιστέρι της ειρήνης» και τόνισε την ανάγκη αναθεώρησης της πολιτικής του Μπους και των νεοσυντηρητικών γερακιών του, υποσχόμενος την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, λαμβάνοντας το Νόμπελ ειρήνης. Τώρα, στο πλαίσιο της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και της έντασης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, γίνεται αυτός ο κήρυκας της νέας έντασης «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας», των νέων εκστρατειών, που απαιτούν εξοπλισμούς, μισθοφόρους, «ένταση της συνεργασίας». Και αν η Αλ Κάιντα και ο Λάντεν ήταν οι αρχικοί φίλοι και μετέπειτα εχθροί της αμερικανικής υπερδύναμης προκειμένου να υλοποιηθεί η νατοική επίθεση-κατοχή σε Αφγανιστάν και Ιράκ, τώρα είναι και πάλι οι ακραίοι μουσουλμάνοι του ISIS, πρώην σύμμαχοι των ΗΠΑ-Ε.Ε.-αραβικών σκοταδιστικών καθεστώτων, που μετατρέπονται σε απόλυτο εχθρό προκειμένου να δικαιολογηθεί η νέα ιμπεριαλιστική συμμαχία και εκστρατεία.
 
Τώρα λοιπόν φαίνεται ότι σχεδιάζουν τον στρατιωτικό σχηματισμό που θα δρα παγκόσμια για την επιβολή των σχεδιασμών της κάθε Συμμαχίας Προθύμων Ιμπεριαλιστών, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Την αποκάλυψη φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Bill O' Reilly φημισμένοςΑμερικανός παρουσιαστής-αρθρογράφος ο οποίος αποκάλυψε τα σχέδια Κίσσινγκερ να θεσπίσει ένα παγκόσμιο μισθοφορικό στρατό για να πολεμήσει τους τρομοκράτες, κατά την παρουσιάση του βιβλίου του που αφορά τη ζωή και το θάνατο του στρατηγού Pattonστην αμερικανική τηλεόραση: «Ήμουν με τον Henry Kissinger χθες το βράδυ», ξεκίνησε να λέει ο Ο” Reilly. Και συνέχισε: «Και μου είπε την ιδέα του για μια παγκόσμια δύναμη αντι-τρομοκρατίας που θα δημιουργηθεί από τον συνασπισμό των εθνών υπό την εποπτεία του Κογκρέσου και του ίδιου»!
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου του, στις 4 και 5 Σεπτέμβρη στην Ουαλία.  Τους άξονες του «Σχεδίου Ετοιμότητας Δράσης» για επεμβάσεις όπου Γης περιέγραψε ο γγ του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ενόψει της συγκεκριμένη Συνόδου Κορυφής
 
Ο Αντερς Φογκ Ράσμουσεν προανήγγειλε τη δημιουργία Νατοϊκής δύναμης κρούσης, «πολύ υψηλής ετοιμότητας», με ικανότητα ανάπτυξης και στρατιωτικής επέμβασης μέσα σε ελάχιστες μέρες σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη την «καλούν» τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. 
 
Προκειμένου να στηρίξει τις εξαγγελίες του προφασίστηκεότι ''στα ανατολικά η Ρωσία επεμβαίνει απροκάλυπτα στην Ουκρανία, ενώ στο νότο, βλέπουμε την αυξανόμενη αστάθεια, με εύθραυστα κράτη, άνοδο του εξτρεμισμού και θρησκευτικές διαμάχες». 
 
Επιβεβαιώνοντας εξάλλου τα σχέδια ενίσχυσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας του ΝΑΤΟ σε κάθε σημείο του πλανήτη, ο γγ του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι «οι κρίσεις που αντιμετωπίζουμε φτάνουν πολύ μακριά από τα σύνορά μας. Γι' αυτό και η προσέγγισή μας για τα θέματα ασφάλειας φτάνει πέρα από τα σύνορά μας επίσης». 
 
Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, στη Σύνοδο Κορυφής στην Ουαλία «θα συμφωνήσουμε σε ένα Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης (Readiness Action Plan), έτσι ώστε να κάνουμε το ΝΑΤΟ πιο ευκίνητο από ποτέ», είχε επισημάνει. 
 
Το σχέδιο αυτό, ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα απαντά στην επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας, αλλά και θα εξοπλίζει τη Συμμαχία ώστε να απαντά σε όλες τις προκλήσεις ασφάλειας, οπουδήποτε και αν αυτές προκύπτουν». Σε κάθε περίπτωση, στόχος του ΝΑΤΟ είναι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Φ. Ράσμουσεν, η δύναμη αυτή «να ταξιδεύει ελαφρά, αλλά να χτυπά δυνατά» (travel light, strike hard). Για να γίνει δυνατό κάτι τέτοιο, πρόσθεσε απευθυνόμενος στις κυβερνήσεις των κρατών μελών του ΝΑΤΟ ότι «θα απαιτηθούν υποδομές υποδοχής σε ΝΑΤΟικά εδάφη και προτοποθετημένος εξοπλισμός και προμήθειες», καθώς και «πιθανές αναβαθμίσεις σε εθνικές υποδομές, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν αεροδρόμια και λιμάνια που θα μπορούν να υποστηρίξουν περαιτέρω ενισχύσεις, αν αυτό απαιτηθεί''!
 
Είτε επομένως με την παγκοσμιοποιημένη δράση του ΝΑΤΟ –που δεσμεύεται όμως από την αναγκαιότητα εφαρμογής του άρθρου 5 για να δράσει, προαπαιτώντας επίθεση εναντίον ενός μέλους του για να κινηθεί πολεμικά η Συμμαχία-, είτε μέσω μισθοφορικών στρατευμάτων που θα δρουν παντού αδίστακτα, το απαραβίαστο των συνόρων, ο σεβασμός της όποιας προγενέστερης ιμπεριαλιστικής νομιμότητας όπως συγκροτούνταν στο πλαίσιο των ΟΗΕ-Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και η συμφωνία μη παρέμβασης στο εσωτερικό των εθνών-κρατών, μοιάζει ένα μακρινό παρελθόν. Παράλληλα, έχουμε τον στρατό, που είτε με τα εθνικά χρώματα όπως η Αμερικανική Εθνοφυλακή, ο πραξικοπηματίας Αιγυπτιακός στρατός και η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, είτε των υπερεθνικών στρατιωτικών σχηματισμών ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ, να αναλαμβάνει ενεργά ρόλο στην Καταστολή των εξεγερμένων και την αντιμετώπιση των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, στο πλαίσιο της υλοποίησης των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας.
 
Βεβαίως σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει παρόν. Μάλιστα ιδιαίτερη αναγνώριση γνωρίζει από τους ιμπεριαλιστές η καταβολή 16 δις ευρώ από το ελληνικό κράτος στα νατοϊκά ταμεία, το διάστημα 2011-1013, διατηρώντας ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά του ΑΕΠ (2%) που καταβάλλεται στο ΝΑΤΟ. Επίσης, στο πλαίσιο αυτών των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων θα πρέπει να δούμε αφενός τις νέες πολεμικές παραγγελίες του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου ύψους 2 δις ευρώ, τις προσλήψεις μισθοφόρων στις Ειδικές Δυνάμεις και την αντιδραστική αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων (μείωση δυνάμεων, μισθοί-προαγωγές στελεχών, κριτήρια εξέλιξης, απολύσεις, ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση τομέα Άμυνας/Ασφάλειας).  Τέλος, τόσο η παροχή οπλισμού στους Κούρδους, όσο και η μεταστάθμευση των αμερικανικών UAV στις βάσεις της Κρήτης εξυπηρετούν αυτές ακριβώς τις ανάγκες.
 
Όλα τα παραπάνω αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά ότι η πρόσδεση του ελληνικού στρατού στο ΝΑΤΟ είναι οργανική και πολυδιάστατη. Η πάλη ενάντια στον πόλεμο είναι αλληλένδετη με την πάλη ενάντια στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, την κυβέρνηση και τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική της, εντός και εκτός συνόρων.  Κάνοντας όμως ακόμα μεγαλύτερη  την απαίτηση για ενίσχυση του αγώνα μέσα και έξω από τον στρατό, ενάντια στις επεμβάσεις, την πρόσληψη μισθοφόρων και τους πολεμικούς εξοπλισμούς, τη διάλυση του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Και το ΝΑΤΟ δεν εξανθρωπίζεται-δεν εκδημοκρατίζεται όπως πιστεύουν μερικοί τελευταία. ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: