Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ

 
 Βαρειά πολιτειακή ανωμαλία συνιστά η παραβίαση της πόρτας του Πανεπιστημίου από βουλευτές 

Οκέϋ μίστερ.. Αλλά μήπως δεν είναι παρά φύσιν ασέλγεια η κλήση των  δυνάμων καταστολής εκεί όπου όφειλαν να πρυτανεύουν η γνώση και οι ιδέες;
 
 
Ο πρύτανης υποστηρίζει ότι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «ηγήθηκαν», το μεσημέρι της Δευτέρας, παραβίασης της κεντρικής πύλης του ιδρύματος, που οδήγησε στην είσοδο φοιτητών στον χώρο της πρυτανείας, οι οποίοι παρέμειναν για να πραγματοποιήσουν συνέλευση στην αίθουσα της Συγκλήτου.

Σημειώνεται ότι ένταση επικρατεί τις τελευταίες μέρες στον χώρο, μετά την απόφαση του Θεοδ. Φορτσάκη να κλείσει τις πύλες της Πρυτανείας.

Οι τρεις βουλευτές, η Θεανώ Φωτίου, ο Χρ. Μαντάς και ο Απ. Αλεξόπουλος συναντήθηκαν τελικά τη Δευτέρα με τον αντιπρύτανη του ιδρύματος για θέματα ακαδημαϊκής λειτουργίας, Κ. Μπουραζέλη, και συζήτησαν ζητήματα όπως η φύλαξη του ιδρύματος εκφράζοντας την αντίθεσή τους, για την πολιτική ελέγχου όσων μπαίνουν στον πανεπιστημιακό χώρο και τονίζοντας ότι πρέπει να είναι ελεύθερη η είσοδος στον πανεπιστημιακό χώρο.

«Είναι πραγματικά θλιβερό βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου να παραβιάζουν την πόρτα του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνιστά βαριά πολιτειακή ανωμαλία» υποστήριξε από την πλευρά του ο Θεοδ. Φορτσάκης.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η γιγαντιαία επιχείρηση του Δήμου της Αθήνας για τον καθαρισμό των κτιρίων της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, η οποία είχε μείνει, επί έξι μήνες, χωρίς υπηρεσία καθαριότητας, μετά την απόλυση των καθαριστριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: