Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Αυτή είναι η ενδεδειγμένη στάση.Απομονώστε τον υπόκοσμο


«Παραβιάζει βασικές αρχές της ιατρικής δεοντολογίας όπως την χωρίς καμία διάκριση παροχή ιατρικής φροντίδας ανεξάρτητα φυλής, χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικών προτιμήσεων κλπ». 

Αυτό είναι το βασικό επιχείρημα τεσσάρων συνδυασμών του Ιατρικού Συλλόγου, οι οποίοι ζήτησαν να μην επικυρωθεί το ψηφοδέλτιο «Ιατροί του Ελληνισμού» ενόψει των εκλογών του ΙΣΑ στις 12 και 13 Οκτωβρίου.

Την ούτως ή άλλως συγκρουσιακή ατμόσφαιρα μεταξύ των 14 συνδυασμών που κατέρχονται στην εκλογική αναμέτρηση διεκδικώντας την ψήφο των χιλιάδων μελών του πρώτου ιατρικού συλλόγου της χώρας, πυροδότησε η απόφαση του τωρινού προεδρείου να επιτρέψει τη συμμετοχή του συνδυασμού «Ιατροί του Ελληνισμού», που πρόσκειται στο κόμμα της Χρυσής Αυγής.



Τέσσερις συνδυασμοί –Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών, ΑΙΚ, Ιατροί Μπροστά, προσκείμενες στον χώρο της αριστεράς, της δεξιάς αλλά και ανεξάρτητοι- ζήτησαν την μη επικύρωση του συνδυασμού «Ιατροί του Ελληνισμού» διότι «παραβιάζει βασικές αρχές της ιατρικής δεοντολογίας όπως την χωρίς καμία διάκριση παροχή ιατρικής φροντίδας ανεξάρτητα φυλής, χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικών προτιμήσεων κλπ».

Στο ψηφοδέλτιο των Ιατρών του Ελληνισμού συμμετέχουν οι εξής γιατροί: Δημήτριος Δολτσινιάδης, Παναγιώτης Κελεπούρης, Αθηνά Ματαράγκα, Δημήτριος Παπαχρήστος, Κωνσταντίνος Παρασχάκης και Γιώργος Χατζηαντωνίου.

Η κατάθεση της αίτησης για μη επικύρωση της συμμετοχής των γιατρών της Χρυσής Αυγής στις εκλογές προκάλεσε έντονη και πολύωρη συνεδρίαση στον Ιατρικό Σύλλογο με συμμετοχή δεκάδων ιατρών που αντιδρούσαν στη συμμετοχή του συνδυασμού στις εκλογές.

«Η πλειοψηφία του ΔΣ προβάλλοντας νομικά ζητήματα προχώρησε στην επικύρωση επιτρέποντας για πρώτη φορά στην ιστορία να συμμετάσχει στις διαδικασίες του ΙΣΑ παράταξη με αρχές ενάντια σε βασικούς κανόνες της ιατρικής δεοντολογίας» καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι προαναφερθέντες συνδυασμοί.

«Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να καταργηθούν στην πράξη , στον αγώνα με την δύναμη του μαζικού λαϊκού κινήματος οι  ρατσιστικές αντιλήψεις που διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε μια εποχή που η άθλια πολιτική της κυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ σπέρνει μια δίχως προηγούμενο ανθρωπιστική κρίση στο λαό μας» επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: