Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΥΜΑΤΟΣ

Γράμμα και γραφή:


Οι άλλες χρήσεις του στοματικού διαλύματος

 


Πού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε




Το στοματικό διάλυμα, το υγρό αφέψημα που χρησιμοποιείτε συνήθως για να καθαρίσετε το εσωτερικό του στόματος σας μετά το βούρτσισμα των δοντιών, χρησιμεύει επίσης για να καθαρίσει και άλλα πράγματα.

Πού αλλού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΛΙΚ


Mέσα στον αιματοβαμμένο κύκλο της αναδιανομής εισοδήματος (προς τα πάνω βέβαια), και της εντατικής συσσώρευσης κεφαλαίου (και πάλι προς τα πάνω όπως κάθε υπερσυσσώρευση), συντελούνται δραματικές αλλαγές. 

Τα ήθη μεταβάλλονται και οι πολιτικές γίνονται επιθετικότερες (προς τα κάτω όπως πάντα). Η εργασία μεταβάλλεται σε απασχόληση, προκειμένου να απαλλαγεί και από την τελευταία υποχρέωση που μπορεί να φόρτωνε ψυχολογικά τους άψυχους ιθύνοντες, να φροντίζουν για την κοινωνική ισορροπία και γαλήνη και έτσι η ζωή τείνει να απεικονίζεται ως θέαμα, ως τρόπος (style) και καθόλου ως αυτό που πράγματι είναι, δηλαδή ΖΩΗ (life). Αυτό που συμβαίνει, είναι πολυδιάστατο, πολυπλόκαμο και τόσο σύνθετο ώστε να μη μπορεί να πολεμηθεί. Γιατί για να πολεμήσεις κάτι, με προσδοκίες επιτυχούς έκβασης αγώνα, πρέπει πρώτα πρώτα, να το κατανοήσεις. Αυτό που συμβαίνει λοιπόν, είναι τόσο σύνθετο που γίνεται τόσο ακαταμάχητο όσο και αποτελεσματικό στην κτηνωδία του. 

Η ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ κ. ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ


 Τελική σφραγίδα θανάτου της Ελληνικής παιδείας είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί..




Η Τομεάρχης Παιδείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εξέδωσε ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.
Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Ο αγώνας των εκπαιδευτικών κατά της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής συνεχίζεται. Οι εκπαιδευτικοί αντιστέκονται σθεναρά στα καίρια χτυπήματα που δέχεται ο τομέας της Εκπαίδευσης. Τα επαχθή μέτρα, που λαμβάνονται, με το πρόσχημα της αναδιάρθρωσης του Εκπαιδευτικού συστήματος, το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι η τελική σφραγίδα «θανάτου» της Ελληνικής Παιδείας.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΦΟΣ

 Σημειώνει 
ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος 

Τηλεόραση δεν βλέπω, επειδή φροντίζω την ψυχοσωματική μου υγεία... Βλέπετε, παλαιοτέρα, όταν έριχνα μια κλεφτή, ενοχική ματιά σε αυτήν, αποθαρρυνόμουν τόσο πολύ για την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας, που στη συνέχεια αδυνατούσα να καλλιεργώ δημιουργικά και να αναπτύσσω ορθολογικά τις ουτοπίες μου. 

«Ευτυχώς» η κ. Αφροδίτη Γραμμέλη, (δεν την γνωρίζω προσωπικά) συνεχίζει να παρακολουθεί τα κανάλια, από το πρωί μάλιστα, και μας ενημερώνει δια της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Βήματος», υπό τον τίτλο «αισθητική σκυλάδικου»: «Λαϊκή τραγουδίστρια στο πάνελ του «Πρωινού mou», τρεις-τέσσερις χορεύουν στο «Dancing with the stars», σε μόνιμη βάση είναι καλεσμένοι σε εκπομπές όπως «Η Γερμανού ξανάρχεται», «Τα Καρντάσιανς», «Ελένη», «Μίλα» κ.ο.κ. Η αισθητική των περισσότερων εκπομπών που αποφάσισαν να τιτλοφορούνται τοκ σόου συνάδει απόλυτα με αυτήν της λαϊκής πίστας.

ΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΧΙΛΗ

Το 1981, με μια γενναιόδωρη χειρονομία αντάξια της μνήμης του, το εν ονόματι Αουγκούστο Πινοτσέτ αποφώλιο τέρας της φυλής των υπανθρώπων, πούλησε σε εξευτελι­στική τιμή τα ποτάμια, τις λίμνες και τους υπόγειους υδάτινους πόρους της Χιλής. Μια δεκαετία πριν είχε ανατρέψει κατ' εντολή των αμερικανών γκάνγκστερς την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αλλιέντε εκτελώντας, βασανίζοντας κατά τρόπους μεσαιωνικούς και εξορίζοντας χιλιάδες Χιλιανούς πατριώτες. Συνέπεια της μειοδοσίας του αυτής ήταν κάποια από τα παγκόσμια καπιταλιστικά γεράκια  εξόρυξης, όπως η ελβετική Xstrasta, και εταιρείες ηλεκτρισμού, όπως η ισπανική Endesa και η αμερικα­νική AESGener, να αποκτήσουν , εφ’ όρου ζωής, τα πλουσιότερα πο­τάμια της Χιλής. Η Endesa κατέλαβε μια έκταση υδάτων στον χάρτη, όσο το Βέλγιο.Αυτομάτως οι αγρότες και οι κοινότητες των Ινδιάνων έχασαν το δι­καίωμα πρόσβασης στο νερό, και καταδικάστηκαν να το αγο­ράζουν μη διαθέτοντας φυσικά οικονομικούς πόρους. Από τότε, η έρημος επεκτείνεται, καταβροχθίζοντας τη γόνιμη γη, ενώ ο κόσμος εγκαταλείπει την ύπαιθρο συνωστιζόμενος για την επιβίωση στο Σαντιάγκο. Επί ματαίω.. Οσονούπω και στα δικά μας.

ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


 Αιμοδοσία μόνον για επιχειρήσεις.. Χορηγός η συγκυβέρνηση



Οι 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς και οι 200 πιο κερδοφόροι ομίλοι εταιρειών αύξησαν τον κύκλο εργασιών τους και βελτίωσαν εντυπωσιακά την κερδοφορία τους βάσει δημοσιευμένων ισολογισμών για τη χρήση του 2012, που παρουσίασε η ICAP.
Οι 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες κάλυψαν με τον κύκλο εργασιών τους ποσοστό 54,1% του συνολικού κύκλου εργασιών όλων των εταιρειών με διαθέσιμους ισολογισμούς.
Ο συνολικός κύκλος εργασιών των 500 επιχειρήσεων εμφάνισε αξιόλογη αύξηση, 4,5%, το 2012, ενώ τα συνολικά κέρδη EBITDA αυξήθηκαν εντυπωσιακά, κατά 44,3%.

ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΕ Τ' ΟΝΟΜΑ!

Ο Στάθης στον eniko


Δουλοπρεπείς με τ’ όνομα!

Οι αρχαίοι Ελληνες δήλωναν την ταυτότητά τους χρησιμοποιώντας το όνομα, το πατρώνυμο και την καταγωγή τους - για παράδειγμα Μεγασθένης Αντισθένους Αχαρνεύς. Η καταγωγή (στο πλαίσιο της πόλης) είχε να κάνει με τη φυλή (Αχαρνεύς), και υπό την πολιτική, και υπό την καταγωγική έννοια. Εκτός πόλης ο ίδιος άνθρωπος για τους υπόλοιπους Ελληνες ήταν ο Μεγασθένης Αντισθένους Αθηναίος. Σε ορισμένες περιπτώσεις το όνομα του πολίτη συμπληρωνόταν απ’ τη γενιά του, αν ήταν επιφανής ή αριστοκρατική, όπως για παράδειγμα των Αλκμαιωνιδών στην Αθήνα.

ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΚΟΚΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

 
Μετά το μαρασμό, εκχώρηση στη  ΜΚΟ "ΝΕΟΝ" του προέδρου του ΣΕΒ Δασκαλόπουλου!!

 
Όπου νάναι οι σύγχρονοι τσιφλικάδες των οικονομικών δουκατων θα απαιτούν από τους νεονύμφους κατά τα πρότυπα του Μπαίκερ από το Μαντούδι Ευβοίας, την παραχώρηση της συζύγου την πρώτη νύχτα του γάμου!!
 
 
 
Φιέστα ετοιμάζουν αύριο, Παρασκευή, η δημοτική αρχή της Αθήνας και η ΜΚΟ «ΝΕΟΝ» του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου, προκειμένου να εξωραΐσουν την εκχώρηση στο μεγάλο κεφάλαιο ενός σημαντικότατου δημόσιου χώρου, του Εθνικού Κήπου.

Την εκχώρηση αποφάσισε η δημοτική πλειοψηφία, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε η ΜΚΟ να διοργανώνει εκεί εκθέσεις σύγχρονης τέχνης φτιασιδώνοντας το προφίλ του προέδρου της και της τάξης του. Σαν αντιστάθμισμα σχεδιάζει βελτιωτικές παρεμβάσεις κηποτεχνίας (αναφύτευση και καλλωπισμός) σε οκτώ σημεία του Κήπου. Σημειωτέον ότι για να καταλήξουν σε αυτήν την απόφαση, που ξεφεύγει πια κι απ' αυτά τα όρια μιας συνηθισμένης χορηγίας, προηγήθηκαν μια σειρά μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής:

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΕΝΝΕΝΗΝΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Παγιδευτήκαμε στο δίχτυ του ευρώ..



Πριν από ένα μήνα περίπου, 90 Ισπανοί οικονομολόγοι, επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι κ.ά. υπέγραψαν ένα "Μανιφέστο για την έξοδο της Ισπανίας από το ευρώ". Ήρθαν να προσθέσουν και τη δική τους φωνή στους προβληματισμούς και τις συζητήσεις που διεξάγονται σ' όλες τις χώρες της Ευρώπης και εντείνονται όσο η πολιτική της Ευρωζώνης επιδεινώνει την οικονομική και κοινωνική κρίση.

Βασικός πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας είναι ο πρώην γραμματέας του ΚΚ Ισπανίας και συντονιστής της Ενωμένης Αριστεράς (από το 1989 ως το 2000) Χούλιο Ανγκίτα. Παραμένοντας ενεργός στο ΚΚΙ και την Ενωμένη Αριστερά, ο Ανγκίτα ίδρυσε μαζί με άλλα στελέχη της αριστεράς και των συνδικάτων το Μέτωπο Πολιτών

ΕΥΠ: ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΕΙΠΕ Ο ΔΡΑΒΙΛΑΣ


 Εξέλαβε τους βουλευτές για Αμερικανάκια και παρουσίασε την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα ΕΥΠ ως άμμωμον υπηρεσία..


Διέψευσε τις κατηγορίες περί παρακολουθήσεων στην ΕΥΠ τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Θοδωρής Δραβίλας, ο οποίος μάλιστα διέψευσε και το ότι υπάρχει το περίφημο «βαλιτσάκι» της υπηρεσίας.

Στην ακρόαση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο διοικητής της ΕΥΠ απαντώντας στην ερώτηση του Ηλία Κασιδιάρη περί παρακολουθήσεων βουλευτών, υποστήριξε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία επί ημερών του, ενώ μάλιστα τόνισε ότι ο εξοπλισμός της ΕΥΠ δεν καταγράφει συνομιλίες αλλά κάνει μία αποτύπωση των κλήσεων και διέψευσε την ύπαρξη της περίφημης «βαλίτσας παρακολουθήσεων » και φέρεται να έκανε λόγο για ένα όχημα, τζιπ, που λειτουργεί ως ραδιογωνιόμετρο και εντοπίζει το σήμα.

ΧΙΟΥΜΟΡ ΛΑΒΡΩΦ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΚΕΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ



Θ' ακούγαμε ευχαρίστως αν είχε κάτι να μας πει για τις τραβεστί νεοφιλελεύθερες πολιτικές όλης της υφηλίου..



Άφωνοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι στο χθεσινό γεύμα που παρέθεσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο υπουργείο Εξωτερικών προς τιμήν του Σεργκέι Λαβρόφ..

Σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό των Νέων, ο Λαβρόφ, εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι οι ομοφυλόφιλοι πρεσβευτές που υπηρετούν στη Μόσχα ζητούν από το ρωσικό ΥΠΕΞ να αναγνωρίζονται οι σύντροφοί τους με το καθεστώς νόμιμου συζύγου κατά την παραμονή τους στη χώρα. «Τι μας νοιάζει εμάς η προσωπική τους ζωή; Είναι ανάγκη να μας ενημερώνουν για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις; Αν είναι δυνατόν» φέρεται να δήλωσε, ξεσπώντας στη συνέχεια σε ένα τρανταχτό γέλιο.

ΤΙΜΦΩΡΗΣΑΝ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 16ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ!

Την επιβολή προστίμου από ελεγκτές στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω, σε 16χρονη μαθήτρια, παιδί ανέργων, που δεν είχε λεφτά για εισιτήριο, καταγγέλλει η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής. Και ποιοι το τιμώρησαν; Τα καθεστωτικά δουλικά που δια του τεθλιμμένου Σημίτη υπερτιμολόγησαν την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου τουλάχιστον κατά τρεις φορές υποχρεώνοντας σήμερα τον λαό να πληρώνει έργο που έχει ήδη προπληρώσει από τα σχέδιά του.. Μ' ακόμη κι αν κάποιος από εσάς προβάλλει ενστάσεις νοικοκυραίου του τύπου τζαμπατζήδες τότε ας του πετάξω στα μούτρα αυτό: Ο στόλος στα τρόλεϊ μειώθηκε κατά 28% από το 2009 και οι βάρδιες κατά 40%. Τα μπλε λεωφορεία είναι σήμερα κατά 26% λιγότερα σε σχέση με το 2009 και οι βάρδιες μειωμένες κατά 29%. Στον Ηλεκτρικό, σε σχέση με το 2009, κυκλοφορούν σήμερα 33-37% λιγότεροι συρμοί. Το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 41% από το 2009. Στο Μετρό, οι συρμοί που κυκλοφορούν δε φθάνουν για να καλύψουν το σύνολο του έργου. Για παράδειγμα, στη διαδρομή Ανθούπολη - Ελληνικό, ο ένας συρμός κάνει ολόκληρη τη διαδρομή και ο επόμενος τερματίζει σε ενδιάμεσο σταθμό (στον Αγιο Δημήτριο). Τι να πληρώσω επομένως.. Το ότι με κρατούν αιχμάλωτο στις στάσεις τους; 

ΣΑΡΩΘΗΚΑΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ


 Του Γιώργου Δελαστίκ

Κλωτσηδόν έδιωξαν οι Τσέχοι ψηφοφόροι τη Δεξιά από την εξουσία στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν στη χώρα αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο. Τα δεξιά κόμματα, που κυβερνούσαν την Τσεχία μέχρι τον Ιούνιο με πρωθυπουργό τον Πιότρ Νέτσας, πήραν μόλις... 42 (!) από τις 200 έδρες του κοινοβουλίου. 

Το κύριο κόμμα της Δεξιάς, το Δημοκρατικό Κόμμα Πολιτών (ODS), από το οποίο προερχόταν ο πρωθυπουργός, βγήκε... πέμπτο (!), καθώς το ποσοστό του έπεσε από το 20,2% των προηγούμενων εκλογών στο 7,7%. Μετά βίας ξεπέρασε δηλαδή το 7% που πήραν τα δύο τελευταία κόμματα που μπήκαν στο τσέχικο κοινοβούλιο - ένα πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα που έφτιαξε ένας... γιαπωνέζικης (!) καταγωγής επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τουρισμό, με Ιάπωνα πατέρα και Τσέχα μάνα, ονόματι Τόμιο Οκαμούρα, και ένα εξωκοινοβουλευτικό για μία τετραετία κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Δεξιάς, που κατόρθωσε να ξαναμπεί στο κοινοβούλιο! 

ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΑΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ


 Μοιάζει ο πάτος της πολιτικοοικονομικής παρακμής μας να είναι διπλός



Περαιτέρω μείωση κατά 7,8% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Αύγουστο φέτος, παρά τις μειώσεις των τιμών και τις προσφορές για την προσέλκυση πελατών. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, με εξαίρεση τις πωλήσεις καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων, στις οποίες ουδεμία μεταβολή σημειώθηκε σε σύγκριση με τον Αύγουστο πέρυσι (λόγω και των μετακινήσεων για τις θερινές διακοπές), ο τζίρος μειώθηκε σε όλες τις άλλες επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων. 

ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ : ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΡΓΙΑ Η ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑΛΑ

  Γράμμα και γραφή:
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
Π.Ε ΑΙΓΑΛΕΩ
Ρήγα Φερραίου 20
Αιγάλεω 27-10-2013
ΠΡΟΣ:  Μέλη του Συλλόγου μας , Δ.Σ της Δ.Ο.Ε, Συλλόγους  Εκπαιδευτικών Π.Ε
Θέμα: Ψήφισμα συμπαράστασης στη συναδέλφισσα Ιφιγένεια Γεωργάλα
       Με μια νέα παραπομπή σε πειθαρχικό και θέση σε αργία συναδέλφου το Υπουργείο Παιδείας  φρόντισε  να μας υπενθυμίσει  ότι  ο αυταρχισμός και  η αντιδημοκρατική   κατρακύλα  είναι βασικές   επιλογές  του που χαρακτηρίζουν και  θα χαρακτηρίζουν  τη βάρβαρη και αντικοινωνική πολιτική που ασκεί  σε βάρος  της δημόσιας εκπαίδευσης.  Με απόφαση που  υπογράφεται από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, τέθηκε σε αργία και παραπέμπεται στο πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο η συνάδελφος Ιφιγένεια Γεωργάλα, φιλόλογος στο Γενικό  Λύκειο Αίγινας  και αποσπασμένη  στο τοπικό Ιστορικό Αρχείο του νησιού μέχρι την 1/9/2013.

ΠΟΡΙΣΜΑ ΦΙΑΣΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΛΑΣ


Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει..




Σε φιάσκο για την Ελληνική Αστυνομία και την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκτυλίχθηκε η πολυδιαφημισμένη επιχείρηση κάθαρσης του Σώματος από τους ακροδεξιούς θύλακες, μετά την αποκάλυψη της δράσης των Νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
 
 Επί δύο ώρες γράφεται στο Ποντίκι και απόντος του κυρίου Δένδια  ο οποίος προτίμησε, αντί της παρουσίασης στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, να παραστεί σε εκδήλωση  για την …ανάπλαση του Πεντελικού Όρους (!) ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Νίκος Παπαγιαννόπουλος και οι επιτελείς του προσπαθούσαν να πείσουν τους εκπροσώπους των ΜΜΕ πως ούτε υπήρξαν, ούτε υπάρχουν οπαδοί και συνεργοί της Χρυσής Αυγής στο Σώμα και πως οι εκατοντάδες περιπτώσεις αστυνομικής βίας, ρατσιστικών και σεξιστικών επεισοδίων και παρακώλυσης της αστυνομικής έρευνας σε περιστατικά με θύματα μετανάστες και δράστες ακροδεξιούς, για να οποία η Ελλάδα έχει πολλάκις επικριθεί και καταδικαστεί στο παρελθόν από Διεθνείς Οργανισμούς,  είναι μεμονωμένες περιπτώσεις επίορκων αστυνομικών !

ΟΤΑΝ ΤΡΩΝΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ


 Δημήτρης Μηλάκας

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν είναι και το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. 

Ήδη, με τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, ξεμπέρδεψε, απ’ ό,τι φαίνεται, οριστικά μαζί του. 

Κάτι που δυσκολεύεται να αποδεχτεί ο πρώην υπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, καθώς επιμένει να επιζητεί τα φώτα της δημοσιότητας.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΕΥΠ


Το άβατο της ΕΥΠ



Ένταση σημειώθηκε κατά την έναρξη της ακρόασης του διοικητή της ΕΥΠ, Θεόδωρου Δραβίλλα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όταν αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα και την ιδιότητα των τριών ανδρών που τον συνόδευαν.

Βουλευτές- μέλη της Επιτροπής διαμαρτυρήθηκαν διότι ο Θ. Δραβίλλας προσήλθε συνοδευόμενος από πρόσωπα, την ταυτότητα των οποίων αρνήθηκε να αποκαλύψει στους βουλευτές.

ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ


Υποκρισία.. Μετά τους πέντε χιλιάδες έλληνες στον τάφο και τους 150000 στην μετανάστευση..

..Ξαφνική έκρηξη στοργής κατά των δεινοπαθούντων ελλήνων..



«Εάν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ισχυρότερο ρόλο στις εργασίες της Τρόικα σίγουρα δεν θα είχε μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα», δήλωσε ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Ότμαρ Καράς.

Ο Ότμαρ Καράς, επικεφαλής των ελέγχων για την λειτουργία της τρόικας, μιλώντας στην αυστριακή ραδιοφωνία κατηγόρησε τους εκπροσώπους των δανειστών για αδιαφάνεια.

«Εάν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ισχυρότερο ρόλο στις εργασίες της Τρόικα σίγουρα δεν θα είχε μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα», τόνισε ο Αυστριακός ευρωβουλευτής που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ

Ποινικοποιούν τις ιδέες..Πάνω απο διακόσιες (!) οι μηνύσεις κατά συνδικαλιστών


Το έγκλημά τους ήταν το ύφος το οργίλο και η διαφορετική ιδεολογική και πολιτική κοσμοθεωρία τους!!


Την ένταση του κρατικού αυταρχισμού και της εργοδοσίας σε βάρος συνολικά του εργατικού κινήματος, σηματοδοτεί η απόφαση του Πλημμελειοδικείου Πειραιά, να καταδικάσει με 5 μήνες φυλακή τον Πέτρο Πουντίδη και Παύλο Πουντίδη, συνδικαλιστές των ταξικών σωματείων Μετάλλου Πειραιά και Ηλεκτρολόγων Πλοίων.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: ΟΙ ΚΑΤΩΘΕΝ ΤΩΝ 21ΕΝΟΣ ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ


..ωστόσο από τα 18 έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά και στο αμερικανικό όνειρο των τεχνητών παραισθήσεων με τους λογής λογής μπάφους!! 


Επομένως είναι ενήλικες ώριμοι να αποφασίσουν ποια θα είναι η κυβέρνησή τους αλλά όχι αν θα καπνίσουν (τσιγάρο γιατί όπιο κάνουν εισαγωγή από το Αφγανιστάν οι στρατιώτες τους)

  

 Η Νέα Υόρκη αύξησε στα 21 την ηλικία από την οποία μπορεί κάποιος να αγοράζει νόμιμα τσιγάρα και καπνό. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί επίσης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

«Θα σώσει ζωές», υπογράμμισε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κριστίν Κουίν.

«Περισσότεροι από 80% των ενηλίκων που καπνίζουν στη Νέα Υόρκη, άρχισαν πριν από τα 21 τους», εξήγησε ο υπεύθυνος της πόλης για θέματα υγείας, Τόμας Φάρλεϊ. Το μέτρο αυτό «θα προστατεύσει τους εφήβους και θα εμποδίσει πιθανόν πολλούς να αρχίσουν να καπνίζουν», πρόσθεσε.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΙΑ.


Νικολάς Μαδούρο: Ο Τσάβες είναι εδώ.. 


Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διαβεβαίωσε χθες το βράδυ πως το πρόσωπο του προκατόχου του, του εκλιπόντος Ούγκο Τσάβες, εμφανίστηκε σε εργάτες μέσα σε μια σήραγγα του μετρό του Καράκας, και παρουσίασε μια φωτογραφία προς απόδειξη των λεγομένων του.

«Κοιτάξτε αυτή τη μορφή, ένα πρόσωπο. Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε από τους εργαζόμενους, τους εργάτες. Ποιον βλέπουμε σ' αυτό το πρόσωπο; Ένα βλέμμα (...) το βλέμμα της πατρίδας που είναι παντού. (...) Οι εργαζόμενοι είναι εδώ, στη δουλειά, και μια εικόνα τούς εμφανίζεται στον τοίχο, μετά, όπως εμφανίσθηκε, έτσι εξαφανίσθηκε. Ο Τσάβες είναι παντού», δήλωσε χαμογελαστός ο Μαδούρο στη διάρκεια δημόσιας συγκέντρωσης στο Καράκας.

ΕΛΗΞΕ Η ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ .. ΣΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!


ΕΣΕΕ και Μεγαλέμποροι εκβιάζουν απαιτώντας  μείωση μισθών κατά 13%



 Με όπλο τον ωμό εκβιασμό και την απειλή ότι από αύριο λήγει η μετενέργεια της Συλλογικής Σύμβασης στο εμπόριο, ανοίγοντας το δρόμο για ατομικές συμβάσεις, η ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) επανέρχεται και απαιτεί από τους 500.000 εργαζόμενους του κλάδου να δεχτούν εκ νέου περικοπές στους μισθούς τους. 

Η νέα επίθεση από τη μεγαλοεργοδοσία εκδηλώνεται παράλληλα με την απόπειρα κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας, και ενώ οι εμποροϋπάλληλοι προετοιμάζουν την απεργία τους στις 3 Νοέμβρη.


ΩΣΑΝΑ ! ! ΕΝ ΟΨΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ! !


 Μπαρ εστιατόρια και καφέ το 90% των επιχειρήσεων που άνοιξαν και ανοίγουν!!




.. "δημιουργική" εκμετάλλευση του χρόνου των ανέργων και των  συνταξιούχων...



Δεν λέει να... ξεκολλήσει ο Έλληνας από τη λογική του… φραπέ και της διασκέδασης καθώς από όλες τις νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν στην χώρα μας, το 90% είναι εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης.

Σύμφωνα με έρευνα της Εndeavor Greece, με τον τρόπο αυτό αναπαράγεται το παραδοσιακό μοντέλο επιχειρηματικότητας που κυριαρχεί από παλιά στη χώρα μας και δεν δημιουργούνται οι συνθήκες μετάβασης στη νέα εποχή της παραγωγικότητας.

FINANCIAL TIMES: Η ΚΡΙΣΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΤΡΙΧΕΣ..


 Κληροδοτούμε στους απογόνους μας μια Ευρώπη σκλαβωμένη στο κεφάλαιο..



Η αισιοδοξία ότι η κρίση στην Ευρωζώνη φτάνει στο τέλος της είναι λανθασμένη, σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο των «Financial Times». 
Ταυτόχρονα, οι οίκοι «Ernst & Young» και «Price Waterhouse Coopers» σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια» στην Ευρωζώνη, δηλαδή για αυτά που έχουν πάψει να αποπληρώνονται στις τράπεζες, εκτιμούν τα εξής: 

Το ύψος των δανείων αυτών στην Ευρωζώνη φτάνει τα 940 δισ. ευρώ και είναι αυξημένο κατά 120 δισ. σε σχέση με πέρυσι. 
Η «Price Waterhouse Coopers», το υπολογίζει για ολόκληρη την ΕΕ στο 1,2 τρισ. ευρώ, ποσό διπλάσιο σε σύγκριση με το αντίστοιχο προ τετραετίας. Και λένε ότι αργά ή γρήγορα οι τράπεζες θα αναγκαστούν να τα διαγράψουν από τα χαρτοφυλάκιά τους και στη συνέχεια να ζητήσουν (όπως πάντα) νέα βοήθεια από το κράτος. 

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


Διαμαρτυρίες και πορείες στο κέντρο της Αθήνας θα κάνουν σήμερα φορείς και οργανώσεις κατά των σκληρών κυβερνητικών μέτρων. Στις 10:00 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης συλλαλητήριο πραγματοποιούν ομοσπονδίες των συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΤΑΕΟΑΕΕ. Στις 11:00 σε κινητοποίηση κατεβαίνουν και οι οργανώσεις των ΑΜΕΑ έξω από το υπουργείο Εργασίας. Στις 6 το απόγευμα ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, συνδιοργανώνουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με το ραντεβού να δίνεται στα Προπύλαια. Επίσης στα Προπύλαια την ίδια ώρα καλούν σε διαδήλωση αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους απεργούς πείνας στις φυλακές Κορυδαλλού, κινήσεις και οργανώσεις που τους συμπαραστέκονται.

Η"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ


 Το δικαίωμα της Ελλάδας στην βλακεία για να πλουτίζουν τα κοπρόσκυλα της άρχουσας τάξης


Έτσι κι αλλιώς ουδείς νόμος καταδικάζει την εκμετάλλευση ενός ηλίθιου..


Γράφει η χτεσινή «Καθημερινή»: «Ερώτημα δεύτερο: Είναι αλήθεια ότι "ο ελληνικός λαός έδωσε αυτό που μπορούσε για να ξεπεραστεί η κρίση" και ότι τώρα "αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρώπη". Φοβάμαι ότι και πάλι θα σας απογοητεύσω. 

Διότι, πράγματι, κάποιοι έδωσαν αυτό που μπορούσαν και θα εξακολουθούν να δίνουν αυτό που δεν μπορούν. Είναι κατά κύριο λόγο οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας και η μέση τάξη γενικότερα. Και τα έδωσαν για να διασώσουν ένα πολυδάπανο κράτος το οποίο η Ελλάδα ακόμη επιμένει να συντηρεί. Τα έδωσαν για να μειώσουν τα ελλείμματα της λειτουργίας του. 

Επομένως, τι είναι αυτό που πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρώπη και, κατά συνέπεια, να αναγνωρισθεί στην Ελλάδα; Προφανώς, το δικαίωμά της να παράγει ελλείμματα».

Μια λαθροχειρία και μια σκόπιμη συγκάλυψη. 

ΝΕΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΑΠΌ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛ(Η)ΣΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΥΣ!!



 Αρχής γενομένης από το πράγματι επιβλαβές αποκλειστικά για τον χρήστη κάπνισμα, περνάμε στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των παχύσαρκων!!


 Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Καιρό πριν και με αφορμή την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, προειδοποιούσα απελπιστικά μόνος,  ότι δεν πρόκειται περί εκδήλωσης ενός ακραίου συναισθήματος στοργής των καπιταλιστικών ιερατείων για την υγεία των λαών.. 
 Αλλά περί ασκήσεων πειθαρχίας και προστασία στις τσέπες των ασφαλιστικών εταιριών..  

Για να αντιμετωπίσω δια μέσου των επιστολών σας  την εμπαθή και ατεκμηρίωτη άρνηση, ακόμη και την χλεύη, αφού δεν έκρυψα ότι είμαι καπνιστής.. Αποδεκτή όταν είναι κομψά διατυπωμένη, όμως:

Η εκδίκηση ως γνωστό είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο. Και το επισημαίνω δεδομένου πως ακόμη έχω ζωντανά στην μνήμη μου τους τίτλους άρθρων μου (εύκολο να τα ανιχνεύσετε) δια μέσου των οποίων σημείωνα ότι: Ο "παθητικός καπνιστής" είναι μια καθεστωτική επινόηση που παραπέμπει κοινωνικά σε ένα ακόμη διαιρετικό αυτοματισμό. Στον "αντιπαθητικό αντικαπνιστή"! 

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ - ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


 Προσυμφωνημένα πάρε δώσε, σε κουβέντα να βρισκόμαστε..


Τον νου σας στους τίτλους μας.. Εκεί κρύβουμε την είδηση και την αλήθεια του παρασκηνίου.. Κι όπως ξέρετε έχουμε μέχρι σήμερα σε όλα δικαιωθεί.. 

Έτσι.. Νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους «αντάρτες» (βυσσοδομούν τώρα και κατά λέξεων ιερων βαφτίζοντας αντάρτες τα καθεστωτικά αποπλύματα που δια της ψήφου τους σκλάβωσαν την χώρα στους τοκογλύφους) της ΝΔ, που ζητούν αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων και κυρίως τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί απόψε στις 20:30 στο υπουργείο Oικονομικών.

ΟΔΙΚΟΣ "ΓΔΑΡΤΗΣ" ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΒΕΓΓΟΣ

 Το λαομίσητο «success story», μέσα από ταινίες του κοσμαγάπητου ηθοποιού  

Του Διονύση Ελευθεράτου

Απίστευτοι οι Σαμαράς – Βενιζέλος! Ετοιμάζουν νέο Μνημόνιο, για δάνειο 10 δισ. ευρώ, αλλά ψελλίζουν – ακόμη- ότι θα αποφύγουν την επιβολή νέων μέτρων. «Οριζόντων» μέτρων- για να ακριβολογούμε αερολογώντας. Καταρτίζεται, λεει, «Οδικός Χάρτης» εξόδου από την κρίση. «Οδικός Χάρτης», δηλαδή «Παροδικός Γδάρτης». Παρακαλώ, δώστε έμφαση στο «παροδικός». Διότι, πού θα πάει, κατά το 2050 θα ησυχάσουμε. Θα καταμετρηθούν οι επιζήσαντες. Θα διαπιστωθεί πώς   αντιδρά ο οργανισμός τους στο νέο εργασιακό, κοινωνικό, ασφαλιστικό τοπίο που θα θυμίζει παλιές ταινίες τύπου «Μαντ Μαξ». Προς το παρόν, «Μαντ Μαξ» είναι κάτι σαν κωδικοποίηση: «Μαντάρει το Μαξίμου» το κουστουμάκι 2014 – 16.

EΙΝΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΦΑΣΙΖΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Σημειώνει 
ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος 

Όταν κάπου στα τέλη του 1932 κάποιοι σύντροφοι του Στάλιν, ζητούσαν να αναθεωρήσει την πολιτική του ως προς τις κολεκτίβες κυρίως στην Σοβιετική Ουκρανία και το Καζακστάν, αυτός όχι μόνον ηρνείτο, αλλά ανέπτυξε και μια καινοφανή θεωρία για να δικαιολογήσει την λιμοκτονία εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών. Έλεγε: «Η αντίδραση προς τον σοσιαλισμό αυξάνει, όσο η επιτυχία του γιγαντώνεται. Αυτό συμβαίνει επειδή οι εχθροί του αντιστέκονται απελπισμένα, στο βαθμό που αναλογίζονται πως έφτασε η ώρα της τελικής τους ήττας». 

Αυτό ακριβώς ισχυρίζονται σήμερα στην Ελλάδα, οι νεοφιλελευθεροφασίζοντες που παριστάνουν πως κυβερνούν ακόμη, μια και μπορούν ακόμη να «τραγουδούν» κακόφωνα και αντιαισθητικά στα τηλεοπτικά παράθυρα. Βεβαίως αυτοί στη θέση του «σοσιαλισμού» κατά Στάλιν, τοποθετούν την λέξη «μεταρρυθμίσεις» ισχυριζόμενοι: 

ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ WIND: ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΑΗΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ


Ναι μεν αλλά:

Αυτός είναι ο καπιταλισμός και ή τον ανατρέπουμε ή παίζουμε με τους κανόνες του..


 Πατώντας σε δυο βάρκες ουδείς στάθηκε όρθιος..



Η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας του Πύργου Ηλείας αλλά και η κατακραυγή πολλών πολιτών στις σελίδες της Wind σε facebook και twitter, ανάγκασαν την εταιρεία να σταματήσει τον πλειστηριασμό του σπιτιού του Κωνσταντίνου Παπαδάτη για χρέος 200 ευρώ (!). 

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η εταιρεία και πριν ένα χρόνο λίγο έλειψε να βγάλει στο σφυρί το σπίτι και άλλης οικογένειας στην Αθήνα, πάλι για μερικές εκατοντάδες ευρώ. Όπως αναφέρουν, σ’ αυτή την κατάσταση οδηγεί η σύγχρονη κερδοσκοπία, το κυνήγι του κέρδους στην προσπάθεια να φορτωθεί η κρίση στην αγορά στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού, αδιαφορώντας και για τις πιο στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες, όπως να έχει μια οικογένεια σπίτι. 

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΤΑ ΒΟΡΙΔΗ


 Ήμουν ΕΠΕΝ δηλώνει ο τσεκουροφόρος από την ιστορική αίθουσα που ο μέντοράς του Παπαδόπουλος κατέλαβε εξ' εφόδου..



Για το ακροδεξιό ναζιστικό παρελθόν του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, μίλησε στη Βουλή ο… βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο βουλευτής της Χ.Α δήλωσε συγκεκριμένα: «Μας λέτε φασίστες, μας προσβάλλετε, όμως ο λαλίστατος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. δεν μας έχει απαντήσει ακόμα για ποιο λόγο παλαιότερα πόζαρε μπροστά σε ναζιστικές αφίσες και μπροστά σε γιγαντοαφίσες του Γεώργιου Παπαδόπουλου;».

62 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦ' ΌΣΟΝ...


 Από την πόλη μπαίνουν πλέον στα σπίτια μας οι "οχτροί" αλλά εμείς οι "προνομιούχοι" θα το δούμε ζωντανά σε απ' ευθείας μετάδοση..



Στη γραμμή εκκίνησης για πλειστηριασμούς βρίσκονται περίπου 62.000 ακίνητα και για την ακρίβεια κατοικίες, γραφεία, καταστήματα και εξοχικά. Πρόκειται να βγουν στο σφυρί από την 1η Ιανουαρίου του 2014, εφόσον αρθεί οριζόντια η απαγόρευση της διενέργειας πλειστηριασμών όπως αναμένεται.

Αυτός είναι ο αριθμός των δανείων για τα οποία οι τράπεζες έχουν εκδώσει τα τελευταία έξι χρόνια διαταγές πληρωμής, καθώς οι δανειολήπτες και συνάμα ιδιοκτήτες των υποθηκευμένων ακινήτων βρέθηκαν στο «κόκκινο».


ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ


Με το που θα τελειώσουν και τα ασημικά τα τοκογλυφικά κοράκια θα κατασχέτουν ζωές..




Σε κατάσχεση αεροπλάνου των Κυπριακών Αερογραμμών προέβη η εταιρεία Hermes Airports, που διαχειρίζεται τα δύο διεθνή αεροδρόμια στην Κύπρο, λόγω χρεών της εταιρίας.
Η κατάσχεση έγινε ύστερα από χθεσινοβραδινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Hermes, που εξετάζει τις οφειλές των Κυπριακών Αερογραμμών, οι οποίες ανέρχονται στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Το αεροσκάφος τύπου Airbus A319-100 είχε ενοικιαστεί από τις Κυπριακές Αερογραμμές και φαίνεται πως θα επιστρεφόταν στην ιδιοκτήτρια εταιρία, αύριο, με τη λήξη του συμβολαίου ενοικίασής του.

ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ


Νέος φορολογικός Γολγοθάς για τους μικρομεσαίους..


Ένας νέος φορολογικός και οικονομικός Γολγοθάς ανοίγεται για τους μικρομεσαίους όπως φαίνεται, με την επαναφορά στο προσκήνιο των ελέγχων για  το αφορολόγητο αποθεματικό του 2004! 

Πρόκειται για τους εξονυχιστικούς ελέγχους που αποφάσισε να ξεκινήσει η ΓΓ Εσόδων ξανά σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σχημάτισαν αποθεματικά του νόμου 3220/2004. Μια καθόλα νόμιμη διαδικασία που όμως κρίθηκε από την ΕΕ ασύμβατη με τον ανταγωνισμό εξισώνοντας το φορολογικό κίνητρο επένδυσης με κρατική ενίσχυση, τείνει να γίνει μια ακόμη διαδικασία απόσπασης φόρων από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: ΑΣΚΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ...

Έξαλλος ζήτησε ο Απόστολος Κακλαμάνης το λόγο στη Βουλή κι έθεσε θέμα κοινοβουλευτικής νομιμότητας και εξευτελισμού του Συντάγματος εξαιτίας της τροπολογίας που περιλαμβάνει πέντε άρθρα "άσχετα" όπως τα χαρακτήρισε, με τις διατάξεις. Εγκάλεσε μάλιστα την αντιπολίτευση ότι δεν επαγρυπνά ώστε να μην είναι όλη η Βουλή σαν ένα κόμμα.
«Ασκείτε πολιτικό εκβιασμό στους βουλευτές αλλά και στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

ΔΑΓΚΑ ΚΚΕ: ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΑΤΙΚΟ ΜΑΣ


Έμμεση απάντηση για το τι συνέβη με τον Νίκο Μπογιόπουλο..


Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο το με ποιους όρους γίνεται η διαπραγμάτευση και προς το συμφέρον ποιανού, ξεκαθάρισε η Βιβή Δάγκα, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή «Η επόμενη ημέρα» στο κανάλι Action 24. Σημείωσε ότι για το ΚΚΕ είναι βέβαιο ότι η διαπραγμάτευση αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κερδοφορία τους και ταυτόχρονα σημαίνει ακόμη περισσότερα, νέα μέτρα, εις βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει στρατηγική ενίσχυσης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, η οποία θα πατήσει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, ενώ τόνισε ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση θα υλοποιήσει αυτή τη στρατηγική, εφόσον λειτουργεί εντός των τειχών της ΕΕ και του εκμεταλλευτικού συστήματος.

ΣΥΡΙΖΑ : Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ


 Μόνο που στην κατάληξή της μοιάζει με κακοπαιγμένη οπερέτα..


Να θυμίσω πως μόλις προ δύο ετών απηλάγη από την "ανεξάρτητη δικαιοσύνη" η εταιρία που βαρυνόταν με το στήσιμο του δικτύου και με έναν νεκρό οι συνθήκες για τον θάνατο του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστες..


«Η ιστορία των υποκλοπών στην χώρα μας έχει πλούσια ‘’προϊστορία’’», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών & Εξωτερικών, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για της NSA στην Ελλάδα.

Στην ερώτηση τονίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για παρακολουθήσεις Ελλήνων αξιωματούχων, ωστόσο η κατάληξη της υπόθεσης μοιάζει με «κακοπαιγμένη οπερέτα».  

ΩΣ DEALER ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΩΝ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Φνηνότεροι οι ιδιώτες από το δημόσιο!!


         
Που; Στο μυαλό ή στην τσέπη.........


Γεωργιάδης παραληρών: Είμαστε σε πόλεμο .. Βεβαίως ναι.. Μόνο που ο πόλεμος είναι ταξικός και εχθρός του λαού είναι το 5% του πληθυσμού που εσύ εκπροσωπείς


video
Επιτέλους ο πολιτικός παλιάτσος και υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε δημόσια για ποιο λόγο εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει προ μηνών.

Όπως είπε ο υπουργός μιλώντας στο Mega, «σύμφωνα με τις μελέτες των οικονομικών της υγείας τα δημόσια συστήματα μάς κοστίζουν περισσότερο απ’ ότι τα ιδιωτικά».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», Ηλία Σιώρα, ο οποίος υποστήριξε ότι η καθυστέρηση της προμήθειας νέου αξονικού τομογράφου αναγκάζει το νοσοκομείο να νοικιάζει μηχανήματα ιδιωτών, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «δεν θα κλείσουμε και τους ιδιώτες», ενώ για άλλη μια φορά ζήτησε… πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων:

ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


 Ο οφθαλμός του κράτους (εισαγγελέας) είναι ανοιχτός μόνον όταν πρόκειται να διώξει τα ενοχλητικά  έντομα..



Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αμείβονται κανονικά, παρόλο που βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση εδώ και δύο μήνες.
Με αφορμή τη καταγγελλία η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των δημοσιευμάτων και να εξακριβωθεί άν στην υπόθεση έχουν διαπραχθεί αδικήματα που διώκονται αυτεπαγγέλτως, με κυριότερο αυτό της απιστίας στην υπηρεσία.

ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ


 Υπό τον εύηχο τίτλο νοικοκύρεμα θα ξεκληρίσουν τα Ταμεία..


Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του «νοικοκυρέματος» των Ταμείων που προωθείται στη Βουλή, κινείται στην πεπατημένη. 

Περιλαμβάνει μια σειρά από τεχνικές παρεμβάσεις, όπως οι εξής:

1. Την ενιαία δήλωση μέσω των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) των επιχειρήσεων όλων των εισφορών, για κύριες, επικουρικές και πρόνοιας και όχι μόνο για τις εισφορές κύριας σύνταξης, όπως γίνεται μέχρι τώρα. 2. Την επέκταση του προστίμου για την αδήλωτη εργασία, όταν εργαζόμενοι αν και έχουν δηλωθεί στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνης», δεν καταχωρούνται ταυτόχρονα και στις ΑΠΔ.  

ΣΩΡΗΔΟΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ..


Αίμα, κι άλλο αίμα ζητά ο βρυκόλακας των Λευκών Ορέων..



Ακόμα 1.270 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα θα δουν την πόρτα της εξόδου πριν βγει το 2013, ώστε να συμπληρωθεί ο μνημονιακός στόχος των 4.000 απολύσεων, δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο υπουργός βρέθηκε στην έδρα των ευρωθεσμών καλεσμένος της Κομισιόν για να μιλήσει σε συνέδριο σχετικό με το αντικείμενό του μαζί με τους επιτρόπους Σέφκοβιτς και Ταγιάνι.

ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΟΛΑ.. ΜΙΣΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΜΙΣΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΥΕΛΠΙΣΤΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ Η ΑΘΛΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


 Μισός μισθός, μισή σύνταξη, μισή ζωή ..




Το λεγόμενο «χρηματοδοτικό κενό», είναι το κυβερνητικό εύρημα και ένα ακόμα πρόσχημα, για να δρομολογηθεί η παραπέρα συρρίκνωση της κοινωνικής ασφάλισης. Γιατί το πραγματικό χρηματοδοτικό κενό είναι αυτό που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, των οποίων οι χαμηλές συντάξεις τους εξανεμίζονται το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα.

Αλλωστε, παρά τις κυβερνητικές πομφόλυγες για βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού, το βέβαιο είναι ότι η εισφοροδιαφυγή των επιχειρήσεων θα συνεχίσει να «ευημερεί». Οι επιχειρήσεις συνεχίζουν το «θεάρεστο» έργο τους να παρακρατούν τις εργατικές εισφορές και να μην τις αποδίδουν στο ΙΚΑ. Ετσι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΣΕ ΙΚΑ:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΚΟ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΤΕΒΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΡΟ ΤΟΥΣ


 Τι τους θωρρείτε ακίνητοι, που τρέχει ο λογισμός σας;


Τα μέτρα αυτά και τις ομάδες των ασφαλισμένων που πάνω τους θα επιπέσει ο πέλεκυς της «νομιμότητας» το επόμενο διάστημα, φωτογράφισαν την προηγούμενη βδομάδα από κοινού ο υπουργός Εργασίας και ο υπουργός Οικονομικών.

Κάτω από τον τίτλο «πρόωρες συνταξιοδοτήσεις», συγκυβέρνηση και τρόικα στοχοποιούν περί τους 400.000 ασφαλισμένους που έχουν «ώριμα» ασφαλιστικά δικαιώματα, βρίσκονται δηλαδή κοντά στη συνταξιοδότηση και δεν υπάγονται στα νέα αυξημένα γενικά ανώτατα ηλικιακά όρια που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια ή υπάγονταν σε κάποια μεταβατική διάταξη. Χοντρικά, οι ομάδες που απειλούνται με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ή/και μείωση συντάξεων, είναι:

ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ ΜΙΛΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΑΝΘΥΠΟΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΜΕΤΡΑ


Μαύρη τρύπα που θα ρουφήξει εκατομμύρια συνταξιούχους ή μαύρο φίδι που τους έφαγε...




Το δρόμο για την επιβολή νέων δραστικών περικοπών και ανατροπών στις συντάξεις και στις παροχές των Ταμείων ανοίγει η κυβέρνηση, μετά και τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, που μίλησε για κάλυψη του «δημοσιονομικού κενού του 2014» στην κοινωνική ασφάλιση, υπολογίζοντάς το μάλιστα στα 500 εκατομμύρια ευρώ. Ετσι, αφού η κυβέρνηση μείωσε αυτοβούλως τη χρηματοδότηση των Ταμείων για το 2014 κατά 2,1 δισ. ευρώ σε σχέση με φέτος, τώρα αναζητά δήθεν τα 500 εκατομμύρια, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι σε περίπτωση που δε βρεθούν, θα πάρει νέα μέτρα.

ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ..ΣΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


 Ο Ροδόπουλος βουλευτής της ΕΡΕ προ πενήντα ετών:


"Η εκλογική μας βάση είναι το κεφάλαιο, ο μικροαστός του ρουσφετιού και ο γνήσιος αναλφάβητος ορεσείβιος..."


Ουδέν έτερο σχόλιο...


Την πρώτη της υποχώρηση έκανε η κυβέρνηση όσον αφορά το Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, αφού το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι στο νέο νομοσχέδιο για τα ακίνητα δεν θα φορολογούνται στάνες, αποθήκες και θερμοκήπια σε αγροτεμάχια.

Η απόφαση να εξαιρεθούν από τη φορολογία ελήφθη κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου διευκρινίζεται ότι «στο νέο νομοσχέδιο για τα ακίνητα οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κ.λπ.) δεν πρόκειται να φορολογηθούν».

ΤΟ ΠΟΣΟ ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΕΠΙΔΙΚΑΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ..


Μην αποπειραθείτε συγκρίσεις με την ελληνική δικαιοσύνη.. Θα πέσετε σε μαύρη κατάθλιψη



Το ποσό ρεκόρ των 150 εκ. δολαρίων που επιδίκασε δικαστήριο στις ΗΠΑ ως αποζημίωση, δεν δύναται να σβήσει τον πόνο ενός 13χρονου κοριτσιού.

Η ιστορία είναι συγκλονιστική και ιδιαίτερα δυσάρεστη. Πριν από περίπου 4 χρόνια, όταν η Κάιλι Άσαμ ήταν μόλις 9 ετών, η μοίρα την χτύπησε με τον πλέον σκληρό τρόπο. Ήταν πρώτες πρωινές ώρες και η ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο ήταν πολύ περιορισμένη. Η οικογένεια Άσαμ ταξίδευε από τη Νότια Καλιφόρνια προς το Όρεγκον, όταν ο πατέρας και οδηγός δεν είδε ένα σταθμευμένο φορτηγό και έπεσε πάνω του με μεγάλη ταχύτητα.

ΟΞΥΤΑΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΆ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Η κωμωδία της αντίστασης στηνΤρόϊκα 

 καταλήγει σε νέο δράμα του λαού..




Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τους δύο ηγέτες των κομμάτων που τη στηρίζουν ξεχωριστά εξαπέλυσε χθες, κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Υποστήριξε άλλωστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μία «ανάσα» μακριά από την νίκη, καλώντας όλους σε εγρήγορση και ευρεία ενότητα.

Μιλώντας για «παραμύθι επιτυχίας» που κατέρρευσε και «κωμωδία αντίστασης στην τρόικα» που θα καταλήξει σε δράμα, ο κ. Τσίπρας προέβλεψε νέα σκληρά μέτρα. Κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες το επιχείρημά του αποτυπώνεται στην φράση «βοηθήστε μας γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ έκανε λόγο για εξευτελιστική συμπεριφορά εκ μέρους της Άνγκελα Μέρκελ που μαρτυρά και το στρατηγικό αδιέξοδο της κυβέρνησης. 

ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ..

Ο Στάθης στον eniko

Στη χώρα του Φόβου...

Πού φθάσαμε! να υπερασπίζεται η Αριστερά τις ιδιοκτησίες για να μη μας τις φάνε οι Τράπεζες!
Αυτό κι αν είναι ρεφορμισμός!

Καλημέρα σας! Οταν σας κόβουν τον μισθό, σας σέβονται και σας λογαριάζουν; Εσείς γιατί τους λογαριάζετε; Οταν σας φορολογούν σαν Οθωμανοί κι όταν βουτάνε τη δημόσια περιουσία σαν ναζί κατακτητές για να την ξεπουλήσουν σαν μαυραγορίτες της κατοχής, σας έχουν για κάτι περισσότερο από «ανθρώπινους πόρους»; Εσείς γιατί τους αντιμετωπίζετε ως νόμιμη κι εκλεγμένη εξουσία;