Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Η καθαριότης είναι μισή αρχοντιά..


Αϊστάϊν: Η ρίζα του «κακού»!

Του ευγένιου ανδρικόπουλου


Με την οικονομική κρίση έχουν άπαντες και πάντα εκ των υστέρων απασχοληθεί.

Από την τρομοκρατημένη κυβέρνηση των ανδρεικέλων,
ως την θορυβώδη αντιπολίτευση του επί τόπου μεταβάντος και μηδέποτε αντιληφθέντος. 

Και από τους τρομολάγνους τηλεοπτικούς αναλυτές ως τους υπερφίαλους ζηλωτές ενός τρίλεπτου δημοσιότητας.


Μόνη ηχηρή απουσία οι δράστες του εγκλήματος που παραμένοντας στην ένοχη σιωπή τους διασκεδάζουν στην αφοπλιστική αφέλειά μας. 

Λόγος επαρκής για να θυμώσουμε. Ας τους τρομάξουμε λοιπόν με την σειρά μας και πάντως όχι με την επίκληση τσιτάτων από τους δεδηλωμένους σοσιαλιστές του τύπου,
Μαρξ Έγκελς Λένιν Λούξεμπουργκ ή Τρότσκι.


Επειδή είναι παντοιοτρόπως αναγνωσμένοι και ως εκ τούτου το δόγμα τους και γνωστό είναι και μη εξαιρετέο..

Φονικές συγκρούσεις στη Συρία

Κλιμακώθηκαν και πάλι με άρματα μάχης που έχουν εισβάλει στην πόλη Χάμα οι βίαιες συγκρούσεις στην Συρία.. Στόχος της εισβολής η καταστολή των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος Ασαντ 


Περισσότεροι από 100 είναι οι νεκροί από τις επιχειρήσεις του στρατού σε όλη τη Συρία, με 95 να έχουν καταγραφεί μόνο στην πόλη Χάμα, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Εθνικής Οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αμάρ Κουράμπι.


Σύμφωνα με τον Κουράμπι από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σκοτώθηκαν σήμερα 121 άνθρωποι ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και πολλοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.


"Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επίθεση στη Χάμα και άνοιξαν πυρ στους

Επέστρεψαν από την Κίνα οι χρυσές πριγκεπέσσες μας

Με τα χρυσά μετάλλια κρεμασμένα στο λαιμό τους, οι Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες του πόλο , οι «13 θεές του Ολύμπου» όπως τις χαρακτήρισαν τα κινέζικα ΜΜΕ, επέστρεψαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην Ελλάδα.


Στο αεροδρόμιο τις περίμεναν δακρυσμένοι και περήφανοι οι δικοί τους άνθρωποι και με το που είδαν τις «χρυσές» κοπέλες του Γιώργου Μορφέση, τις «έπνιξαν» στις αγκαλιές τους.


Μετά από ταξίδι 17 ωρών, οι 13 κοπέλες που έκαναν τον Εθνικό Ύμνο να ακουστεί για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομαδικού σπορ, ξέσπασαν σε λυγμούς βλέποντας τους συγγενείς και τους φίλους τους να τις περιμένους με δώρα και σημαίες.

Ξέχειλη από οργή η Μεγαλόπολη και 4 υπουργεία το ΧΔΒΑ τους


Του ΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ


«Η κυβέρνηση είναι ανάλγητη απέναντι στο μέλλον του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.


Δεν εκτιμά όσα αυτό έχει προσφέρει, περισσότερα από 40 χρόνια, στην εθνική οικονομία, με τη λειτουργία του ενεργειακού κέντρου της ΔΕΗ, με αντίτιμο την καταστροφή του περιβάλλοντος και την επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων.


Επιχειρεί τώρα την ολοκληρωτική εξαφάνιση κάθε πιθανότητας μελλοντικής οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, ύστερα από λίγα χρόνια που προβλέπεται η λήξη της λειτουργίας των λιγνιτικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής».


Οι Αρκάδες σταμάτησαν τον ταινιόδρομο της ΔΕΗ στα ορυχεία της Μεγαλόπολης, ως δείγμα αποφασιστικότητας

Ο καραγκιόζειος καπιταλισμός

Αποφασισμένος -δηλώνει- να μην υπερψηφίσει το νέο πακέτο στήριξης. Για τον  πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά ο λόγος.

«Δεν δίνω συναίνεση στο λάθος», επαναλαμβάνει σαν μια μηχανή αναπαραγωγής φωτοαντιτύπων.

Και δεν δίνει συναίνεση προκειμένου -όπως αναφέρει- να αφήσει ανοιχτή την προοπτική μιας συνολικής αναδιαπραγμάτευσης.


Ποιας ανα-δια και κατά- διαπραγμάτευσης ρε Αντώνημ' και ποιο λάθος.
Μήπως αυτό που τα παράγωγά του ως νομοσχέδια έχεις ψηφίσει σε ποσοστό 80%;
Αυτό εννοείς όταν στην Καθημερινή φυλλάδα δηλώνεις σήμερα πως συναίνεση στο λάθος δεν δίνω!
Όσο εξακολουθείς επί αυτών των φληναφημάτων θα τρέχουν οι κατά παραγγελία σας δημοσκοπήσεις αλλά όχι εσείς ως Νέα Δημοκρατία. Αφιέρωσε μισή ώρα στο διαδίκτυο και θα το αφομοιώσεις μια χαρά.

Με το θράσος όχι ενός αλλά ενός εκατομμυρίου πιθήκων!

Ψυχασθενικούς θα μας καταντήσουν..
Ο συνδικαλισμός ως τα σήμερα τουλάχιστον οριοθετούσε εργασιακές διεκδικήσεις, ή πλην εξαιρέσεων ως τέτοιον τον γνωρίσαμε.
Επί των παγκοσμιοποιημένων καιρών ωστόσο ο συνδικαλισμός μπορεί να αφορά και τα Golden boys,
τα γνωστά χρυσοκάνθαρα τσιράκια των τραπεζιτών.


Αφορμής δοθείσης των κοινωνικών επιθέσεων που έχουν δεχτεί αναφέρουν στην κοινή και επί αμερικανικού εδάφους ανακοίνωσή τους,
διατρανώνουν την επιδίωξή τους να συνδικαλιστούν προκειμένου άπαντες να πληροφορηθούμε,
πως οι πρωταίτιοι και υπαίτιοι της κρίσης καταταλαιπωρούνται από αυτή..


Ω του θράσους, όχι χιλίων, αλλά πλέον του ενός εκατομμυρίου πιθήκων.


Βεβαίως ως τιτλούχοι πανεπιστημιακών διπλωμάτων έστησαν την μηχανή φροντίζοντας από τα πριν να απαλλάξουν την λέξη συνδικαλισμός από το περιεχόμενό της.

Και άλλες επιθέσεις σχεδίαζε ο Νορβηγός μακελάρης

Το παλάτι και τα κεντρικά γραφεία του Εργατικού Κόμματος ήταν μεταξύ των στόχων του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, όπως φέρεται να κατέθεσε στην αστυνομία.


Σύμφωνα με τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης του μακελειού στο νησάκι Ουτογια κατέθεσε ότι στόχευε να χτυπήσει το παλάτι και τα γραφεία του νορβηγικού Εργατικού κόμματος του Όσλο.


Ο δικηγόρος του τόνισε χθες στην εφημερίδα Aftenposten ότι σχεδίαζε δυο ακόμα επιθέσεις, αλλά δεν αποκάλυψε περισσότερα στοιχεία.


Εν τω μεταξύ, ο συνήγορός του ανέφερε ότι τον ενημέρωσε για τον αριθμό των νεκρών. Σύμφωνα

Με όπλο το νέο μνημόνιο ληστεύουν τον λαό!

Μειώσεις βασικών συντάξεων του ΟΓΑ και άλλων ταμείων,
άμεσες απολύσεις στο Δημόσιο, αναγκαστική πώληση τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ δημόσιου πλούτου
και δεκάδες μέτρα με ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, 

περιλαμβάνει η απόφαση του ECOFIN που συνυπέγραψε στις Βρυξέλλες στις 12 Ιουλίου ο υπουργός Οικονομικών αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και οι ομόλογοί του
και έχει ουσιαστικά το χαρακτήρα νέου μνημονίου.


Το έγγραφο της απόφασης αποδεικνύει ότι:


1.Τη στιγμή που στην Ελλάδα η κυβέρνηση με επίσημες ανακοινώσεις διέψευδε ζήτημα μείωσης συντάξεων και επιχειρούσε να κερδίσει τις εντυπώσεις στο θέμα των απολύσεων, προσυπέγραφε τα ίδια μέτρα με τη μορφή απόφασης του Συμβουλίου, δηλαδή κείμενο απόλυτα δεσμευτικό και προϋπόθεση για τη λήψη των δόσεων του δανείου.


2. Πλέον δεν μιλάμε για αναθεωρημένο μνημόνιο αλλά για νέο μνημόνιο που εκτείνεται έως το 2015. Ο στόχος για το έλλειμμα φτάνει έως το 2014 (2,6% του ΑΕΠ).

Η μάχη αγρεύει. Έστειλαν χαράματα τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα για εκκαθαριστική επιχείρηση!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα,
που διαμαρτύρονται για την επιχείρηση «σκούπα» των ΜΑΤ και των υπηρεσιών καθαρισμού του δήμου Αθηναίων, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα.


Με εντολή του διορισμένου πολιτικού ανθυπανθρώπου Γ. Καμίνη αφαιρέθηκαν σκηνές και κιόσκια, ενώ κατέβασαν και τα πανό. Οκτώ σκηνίτες συνελήφθησαν, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη. Η δίκη τους θα γίνει τη Δευτέρα.


Περίπου 500 άτομα έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής στην πλατεία Συντάγματος ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα διαμαρτυρίας για την επιχείρηση "σκούπα" που πραγματοποίηθηκε τα ξημερώματα, όταν υπάλληλοι του δήμου -με τη βοήθεια των ΜΑΤ- ξήλωσαν σκηνές και κιόσκια, κατέβασαν τα πανό τόσο από την πλατεία όσο και από το πεζοδρόμιο της Αμαλίας και διέλυσαν το ιατρείο που είχε στηθεί.


Πριν λίγη ώρα, όταν οι διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους δημιουργήθηκε ένταση, η

Σοκ από τη βόμβα για Λαυρεντιάδη

Με έκπληξη,
(η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο) παρακολουθεί η επιχειρηματική και τραπεζική κοινότητα,
τα όσα διαδραματίζονται γύρω από τις δραστηριότητες του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. 
(τις οποίες οφείλω να σας ενημερώσω για να μην σας παραμυθιάζουν ότι κατά νόμο έπρεπε να ελέγχει η Τράπεζα της Ελλάδας! 
Ο Προβόπουλος.. 
Μα τι γράφουμε τώρα.. Εδώ από την κορυφαία τράπεζα του τόπου εκπορεύτηκε κατά τις καταγγελίες της Βάσως Παπανδρέου ο μηχανισμός ληστρικής εκμετάλλευσης λαϊκού χρήματος και τον Λαυρεντιάδη θα ήλεγχε; Τον Προβόπουλο ποιος θα τον ελέγξει; )


Η απόφαση της 27ης Ιουλίου 2011 της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες να διερευνήσει τυχόν σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ και στο οποίο εμπλέκονται μέλη της διοίκησης της τράπεζας Proton έχει πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία (εντάξει μας έπεισες) και διεκδικεί να γίνει βασικό θέμα συζήτησης του καλοκαιριού και των ειδήσεων,
που μέχρι τώρα μονοπωλούνταν από τις εξελίξεις στο δημόσιο χρέος. (δηλαδή αν κατάλαβα καλά τα 51 εκ ευρώ εξισούνται με τα 360 δις του χρέους!)

Αυτοκινητιστές: Δέσμιοι της απελευθέρωσης που τους επιβάλλεται

Μιλάμε για πολιτικά τσόλια.. Ξέφτια..

Βάλτε εσείς τον επιθετικό προσδιορισμό που θα τους απεικονίζει πιστά γιατί εγώ βαρέθηκα να ψάχνω.

Από την στιγμή που θα στοχεύσουν μια επαγγελματική ομάδα ορμούν εναντίον της πλησίστιοι ανυπόστατων ψευδών.

Είτε αυτοπροσώπως είτε δια μέσου των τηλεοπτικών παπαγαλίνων τους. Το ίδιο κάνει. 

Καθεστωτικά ρεμάλια είναι αμφότεροι.


Λέγουν ή γράφουν ως εκ τούτων:


«Το επάγγελμα του ταξί είναι κλειστό»


Για το κεφάλαιο προφανώς.. Επειδή όστις διακαώς επιθυμεί επισκέπτεται μια από τις δεκάδες εκθέσεις και το αγοράζει καταβάλλοντας το αντίτιμό του φυσικά. Επειδή η άδεια είναι προσωπική και ουδείς δύναται να κατέχει πέραν της μίας.. Άρα για ποιον κόπτονται οι καθεστωτική αλητεία; Για την αλητοελτιτοκρατία βεβαίως βεβαίως.


«Με την «απελευθέρωση» θα γίνουν επενδύσεις και θα υπάρχει ανάπτυξη».

Ο εξάντας μέσα μας...

Μέσα σε λίγες μέρες διακοπών έρχεται για μια ακόμη χρονιά και με πνίγει η εγκαταληφθείσα πατρίδα.


Τόση ομορφιά παρατημένη στην τύχη της και υποχρεωμένη να καταβάλλει ένα πανάκριβο τίμημα στην άγνοια, την απαιδευσιά, την ταξική εκμετάλλευση, την εμπορευματοποίηση αυτών καθαυτών των αισθημάτων που γεννάει εκ φύσεως.


Ζούμε σ' όμορφο και προικισμένο τόπο. Αρωματισμένο από την ιστορία και πλούσιο. Πάμπλουτο, αν αντιμετωπιζόταν στη σύγχρονη εκδοχή του, ως ικανός να θρέψει, ν' αναστήσει, να αξιοποιήσει, πολύ περισσότερους από 10 εκατομμύρια ψυχές. Θάλασσες, βουνά, κάμποι, ποτάμια, χλωρίδα και πανίδα εξαίσιου κλίματος, γεωγραφική θέση μοιραία σπουδαία, πέρασμα

Ιδού πως συντελείται η ληστεία κατά του λαού..

Με θεωρήσατε υπερβολικό όταν έγραφα ποιος πότε και σε ποια αξία παραχωρήθηκαν τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής.. 

Παραδόθηκαν στον Άκτορα δια μέσου ενός εν ονόματι Παπαδόπουλου αν δεν κάνω λάθος παγκοσμίως και πανελληνίως αγνώστου χημικού ή πολιτικού μηχανικού από τον Πάχτα, 

αντί 11 εκατομμυρίων ευρώ! 

Σήμερα η χρηματιστηριακή τους αξία στην Wall Street υπερβαίνει τα 9,5 δις ευρώ!


Η πτωχευθείσα από τους Σημίτη Καραμανλή και Τζέφρυ Τσαντ Ελλάδα, 
είχε και φυσικά εξακολουθεί να έχει περιουσία 9,5 δις ευρώ την οποία ξεπούλησε αντί πινακίου φακής. 

Μόνο που ως αποδεικνύεται σήμερα, 
οι μετρήσεις επί του συγκεκριμένου ορυκτού πλούτου ήταν δόλια πειραγμένες προσέξτε γιατί:

Τζέφρυ Τσαντ: Στοιχημάτισε στην νίκη των πριγκιπισσών μας

Δεν ξέρω εντός ποιας ομήγυρης ήταν ο Τζέφρυ Τσαντ,
όταν αποφάσισε ή του παρήγγειλαν πως οφείλει να χαρεί για το χρυσό μετάλλιο των πριγκιπισσών μας στην Σαγκάη.


Και δεν το ξέρω γιατί ο ζόφος από τα βοθρολύμματα των τηλεοπτικών καναλιών μου προκαλεί αποπνιγμό. Και ως εκ τούτου δεν τα παρακολουθώ.
Μου το σφύριξε όμως ένας αναγνώστης μου, προφανώς για να με τσιτώσει και να το απολαύσει.


Έτοιμος είμαι μάγκα μου από καιρό.
Θα ήθελα έτσι να μάθω ποιος ήταν ο λόγος της ψυχικής ευφορίας του Τζέφρυ Τσαντ αφού:


Πρώτον δεν νίκησε η πατρίδα του αλλά η εξ αιτίας του πτωχευθείσα Ελλάδα, εκτός και αν την νίκη του αυτή γιορτάζει..


Δεύτερον αυτός είναι ποδηλάτης και όχι πολίστας χώρια που και ως ποδηλάτης εύκολα μπερδεύει

Ότι απαιτείς το παίρνεις με το σπαθί σου..

Θυμό προκαλεί η μνημονιακή μανταμίτσα του υπουργείου παραπαιδείας. 
Καταγγέλλουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πως τα προβλήματα στην παιδεία είναι εκρηκτικά και αυτή αγρόν μνημονιακό εκποιεί. 

Και εν προκειμένω ο αγρός αναφέρεται στον επί των δημοσίων σχολείων αριθμό των εκπαιδευτικών που σύμφωνα με την ΟΛΜΕ είναι από ελάχιστος ως μηδενικός, 

τουλάχιστον σε ότι αφορά τους διορισμούς. 

Διερωτάται έτσι κανείς γιατί ο Τζέφρυ Τσαντ να κατάσχει δια των μισθοφορικών του βασιβουζούκων αχρεωστήτως φόρους, 
αφού τα σχολεία ή θα λειτουργήσουν πλημμελώς ή δεν θα λειτουργήσουν διόλου.

Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής του μνημονίου στην παιδεία.
Το γεγονός αυτό είναι ακόμη σοβαρότερο αν λάβουμε υπόψη μας:


· τους χιλιάδες εκπαιδευτικών που ωθούνται σε πρόωρη συνταξιοδότηση ( για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) από τα σκληρά και ανάλγητα μέτρα που προβλέπονται και για τις συντάξεις των εκπαιδευτικών,

Κλείστε τους τα ρημάδια να τελειώνουμε..

Ως που θα τραβήξει αυτό το σχοινί με τον ΕΦΕΤ, 
ο οποίος μέρα παρά μέρα μου αποστέλλει δελτίο τύπου σε σχέση με το ποια προϊόντα ανακαλούνται εξ’ αιτίας της επικινδυνότητάς τους.. 

Πως δηλαδή βλέπει ο ΕΦΕΤ τον καταναλωτή; 
Κάτι σαν ληξίαρχο κατά διαφόρους τρόπους καταγραφής  μολυσμένων διατροφικών προϊόντων; 

Και αν εγώ τα  έχω ήδη καταναλώσει και έχω αποσυρθεί των εγκόσμιων, 
ποιος θα μου αποδώσει το δίκιο.. Η ανάκληση; 

Ε, εκεί στην Μεσογείων.. Είστε ή δεν είστε ανεξάρτητη επιτροπή ελέγχου της διατροφής μας. Αν πράγματι είστε και η απόφασή σας περιβάλλεται της τηβένου μιας εμπεριστατωμένης και

Ογιάντα Ουμάλα


Θα επιθυμούσα να διαψευστώ αλλά δεν το βλέπω..


Γενικά κατέχω το ρεκόρ του αρνητικού κέρδους. Της επιβεβαίωσης δηλαδή από τα πράγματα μιας καταστροφικής μου πρόβλεψης.
Μου έχει συμβεί άπειρες φορές μεταξύ αυτών η τελευταία αφορούσε τον Τζέφρυ Τσάντ που όταν υπερπλήρωνε το ψηφοδέλτιό του δια των λογιών λογιών Παναρετών ή Παναρειτών,
ή όπως αλλιώς λέγονται αυτά τα νεοφιλελεύθερα σαπρόφυτα που συναθροίστηκαν στο κόμμα των τοκογλύφων,
είχα γράψει πως πρόκειται για μια αγέλη πεινασμένων λύκων που θα μας κατασπαράξει.


Βεβαίως και δικαιώθηκα αλλά είμαι κατασπαραγμένος και ο θεός με τους οικειοθελώς κατασπαραγμένους δεν απασχολείται γιατί σοφά τους θεωρεί πάρα πολύ μαλάκες.


Ακόμη σοφότεροι οι νόμοι των ανθρώπων.
Γιατί όπως μάλλον θα γνωρίζετε δικηγόροι, δικαστές και δημοσιογράφοι και πταίσμα να διαπράξουν στο εφετείο και όχι σε πρωτοδικείο παραπέμπονται,

Μανώλης Μητσιάς, ο ένας ο μοναδικός

Σπάνια βλέπω τηλεόραση. Γιατί δεν την απολαμβάνω ακόμη και στις καλλίτερές της στιγμές. Την έχω δυστυχώς σπουδάσει και αναδύεται από τα σωθικά μου η κριτική μου σκέψη σαν τον δράκο του Λοχ Νες. Χάνω έτσι ένα μέγιστο προνόμιο που εσείς έχετε κι εγώ όχι. Την αθωότητα του ανέμελου τηλεθεατή. Ωστόσο χθες καθυποτάχθηκε χάρη στην παρουσία ενός πανάκριβου φίλου η φωνή του οποίου σφυρηλατήθηκε στις υψικαμίνους των κοινωνικών οραμάτων. Η χροιά είναι μόνο δική του. Στον Μανώλη τον Μητσιά αναφέρομαι για τον οποίο όσοι έτυχε να ακούσετε το κέντημα της προσωπικότητάς του από τους καλεσμένους του Σπύρου Παπαδόπουλου, σας πληροφορώ πως ήταν ιδιαίτερα εγκρατείς. Πιθανότατα γιατί ο ίδιος το επέβαλε καθώς συνηθίζει. Η αξία του Μανώλη είναι ανεκτίμητη. Ως ανθρώπου. Ως γονιού. Ως καλλιτέχνη. Από τα μέταλλα που δεν σκουριάζουν. Περιούσια δώρα για την μοναδικότητα των προσωπικών μας στιγμών. Δώρα που όταν στα κάνουν και τ’ ανοίξεις φωτίζεται το πρόσωπό σου από την λάμψη τους. Κάπως έτσι ένιωσα όταν πριν χρόνια πολλά-πόσα άραγε Σοφία δεν θυμάμαι- μου χάρισαν ένα του δίσκο.. Θαρρώ ο πρώτος του ήταν. Μ’ εκείνο το πλημμυρισμένο στις εικόνες τραγούδι του Μάνου σε στίχους του ανεπανάληπτου Νίκου Γκάρτσου.. ο Γιάννης ο φονιάς.. και ο εξαιρετικά σύγχρονος Κεμάλ..


Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Νίκη χρυσή σε μαύρο φόντο

 Του Ευγένιου Ανδρικόπουλου

Κοπετός θλίψης και παρακμής. Μιζέρια. Απαξίωση ενός ανθρώπινου δυναμικού που έκπληκτο αυτοαμφισβητείται. Για το που ευθύνεται. Ανατρέχει στα πεπραγμένα του απολογιστικά μα δεν απαντιέται με αξιόποινες πράξεις ή παραλείψεις από εκείνες που δικαιολογούν την λυσσαλέα επίθεση που δέχεται. Από τους τοκογλύφους κατακτητές και τα γιουσουφάκια τους. Αλλά εκεί που η προπαγάνδα τους τείνει να τον βυθίσει στις ενοχές του, πετιέται στους εβένινους ορίζοντές του ένα ασπρογάλανο λυγερόκορμο πουλί. Ως ήλιος που αναδύθηκε από τα νερά της ανατολής. Γέμισε αμέσως χρώματα αισιοδοξίας ο ουρανός. Ξάνοιξε. Για να δει τα παιδιά του, τα κορίτσια του, τους απογόνους του από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό –εκεί όπου η οξείδωση του παραγοντισμού δεν πιάνει γιατί το μέταλλό του είναι σπάνιο και υπερπολύτιμο- να πετούν στις κορυφές των οριζόντων και να τον καλούν κοντά τους. Αφυπνίστηκε στην στιγμή. Όχι δεν φταίει αυτός. Δεν φταίει η ράτσα ή γενιά του που την λέκιασαν με το μαύρο καμένο λάδι της πολυδουλεμένης μηχανής για τα κέρδη τους οι καθεστωτικοί αλήτες. Όπου αυτά ήταν απόντα, παρούσα ήταν η ελληνική ψυχή. Συγχαρητήρια κοπέλες μου. Διπλά και τριπλά. Γιατί η νίκη σας αυτή θα γραφτεί στην ιστορία μας με γράμματα χρυσά σε μαύρο φόντο. Αποκτά έτσι λάμψη μοναδική.Σαν το βλέμμα ενός θεού..


Οχι, δεν μας ζουν οι Γερμανοί!

Από τον Γιώργο Δελαστίκ


Ενας ακόμη μύθος κατέρρευσε πριν από λίγες ημέρες, όταν γνωστοποίησε στοιχεία το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο συμπεριλαμβάνει τις 400 μεγαλύτερες τράπεζες (και ασφαλιστικές εταιρείες) του κόσμου. Ο μύθος αφορά το ελληνικό δημόσιο χρέος και τα υποτιθέμενα τεράστια δάνεια που έχει πάρει η Ελλάδα από ιδιωτικές ξένες τράπεζες. Παραμύθι!


Παρόλο που η λίστα που δημοσιεύθηκε δεν είναι πλήρης γιατί αφορά μόνο εκείνες τις τράπεζες που δέχθηκαν ήδη να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ άλλες ιδιωτικές τράπεζες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει τι θα κάνουν, οι αριθμοί είναι καταλυτικοί. Το ίδιο και τα πολιτικά συμπεράσματα. Οχι, δεν μας ζουν οι ξένες ιδιωτικές τράπεζες! Σε καμία απολύτως περίπτωση. Ιδίως δε οι γερμανικές, ούτε κατά διάνοια. Οι ελληνικές τράπεζες είναι αυτές που κατέχουν πολύ περισσότερα ελληνικά κρατικά ομόλογα από τους ξένους τραπεζικούς γίγαντες.


Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι. Στη λίστα που δημοσίευσε το IIF περιλαμβάνονται ελληνικές και ξένες τράπεζες που κατέχουν αξίας πάνω από 78 δισεκατομμύρια ευρώ ελληνικά

ΑΝΤΕΡΣ ΜΠΕΡΙΝΓΚ ΜΠΡΕΙΒΙΚ Ψυχρός και ατάραχος, όταν έμαθε πόσους σκότωσε

Ο Μπρέιβικ ενημερώθηκε χθες για τον αριθμό των θυμάτων στις επιθέσεις της 22ας Ιουλίου όταν εμφανίστηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας για ανάκριση, δήλωσε ο δικηγόρος του Γκάιρ Λίπεσταντ στην εφημερίδα VG του 'Οσλο.


Στη διάρκεια της ανάκρισης ο Μπράιβικ ρώτησε για τον αριθμό των θυμάτων.


"Δεν παρατήρησα καμία απολύτως αντίδραση. Δεν είδα ούτε ένα μειδίαμα ούτε κάποια ένδειξη ότι είχε τύψεις", τόνισε ο Λίπεσταντ.


Ο Νορβηγός δικηγόρος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι στη διάρκεια των συναντήσεών του με τον

Μια γενιά που ζει από τους παππούδες της

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Στο δυτικότερο άκρο της Αθήνας, το Πέραμα, ο χρόνος φαίνεται να κυλάει αντίστροφα. Πόλη της ναυτοσύνης, όπως την έχουν αποκαλέσει, πήρε το όνομά της από τους «περαματάρηδες» που μετέφεραν παλαιότερα κόσμο από και προς Σαλαμίνα. Σήμερα στο Πέραμα, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη (Ν.Ζ.) συγκεκριμένα, με την ανεργία εκεί να ξεπερνάει το 90%, ανατριχιάζουν οι ιστορίες των ανθρώπων που πέρασαν από την επιφάνεια στον πάτο.


Θανάσης Τζιόμπρας, 47: «Μετά από κάποια ηλικία δυσκολευόμαστε να βρούμε αλλού δουλειά» Θανάσης Τζιόμπρας, 47: «Μετά από κάποια ηλικία δυσκολευόμαστε να βρούμε αλλού δουλειά» Αρκετοί κλέβουν το ρεύμα, κάποιοι αυτοκτονούν, σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν ούτε ένα ευρώ για καφέ, χάνουν κιλά λόγω πείνας και πολλοί δεν σηκώνουν το τηλέφωνο με το φόβο ότι τους καλεί η τράπεζα που χρωστάνε. Οι νεότεροι επιβιώνουν με τις συντάξεις των παππούδων ή των γονιών τους, ενώ άλλοι επιστρέφουν στα χωριά τους για να έχουν τουλάχιστον ένα πιάτο φαγητό.


Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνεργοι θυμούνται τότε που το Πέραμα ήταν εξοχή. «Εδώ που πατάμε τώρα ήταν θάλασσα» λένε. «Ερχόμασταν τις Κυριακές για εκδρομή». Μετά ήρθε η «ανάπτυξη» και αργότερα οι καλές εποχές της Ν.Ζ. Πολλές παραγγελίες από το εξωτερικό, κατασκευές, επισκευές, πολλοί, όπως λένε, έχτισαν τα σπίτια τους στο Πέραμα για να είναι κοντά στη δουλειά. Τον Αύγουστο του '08 εργάζονταν στη Ζώνη περισσότεροι από 6.500 χιλιάδες άνθρωποι. Μετά ήρθε η κρίση, «τα μεγάλα συμφέροντα που πήραν τα πλοία από εδώ» και τώρα οι δουλειές είναι, στην καλύτερη, με το σταγονόμετρο. Οι λίγοι που απέμειναν, περνάνε λίγο από τη Ζώνη, «μια περατζάδα κάνουμε μήπως υπάρχει καμιά δουλειά και μετά ψάχνουμε αλλού.

Χάρρυ Κλυνν μαινόμενος: Είμαστε Έλληνες ρε; Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και...

Από τον Χάρυ Κλυν 

(διατηρώ επιφυλάξεις ως προς την ταυτοποίηση κειμένου και ονόματος επειδή δεν έχω ακόμη προκάνει όπως θα έλεγε και ο αείμνσητος Χαρίλαος Φλωράκης) 


Να επισημάνω στον αποστολέα ωστόσο ότι δεν είχε την χρεία κανενός Κλυν για να δει δημοσιευμένο το κείμενό του απλώς γιατί επί του περιεχομένου δεν διαφωνώ 

"Γιώργος Α. Παπανδρέου: «H ανάγκη σοβαρής περιφερειακής και παγκόσμιας διακυβέρνησης γίνεται αίτημα της εποχής»


Είμαστε Έλληνες ρε;


Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και ανεχόμαστε αυτόν τον αρχιηλίθιο, αυτό το πολιτικό ξέρασμα, αυτό το σκατό, να μας πουλάει ως φτηνιάρικο εμπόρευμα δεκάρας στους πάγκους των τοκογλύφων, να μας υβρίζει, να μας εκβιάζει, να μας απειλεί, να μας ξευτελίζει, να μας προκαλεί…
Έχουμε μέσα μας αίμα; Μας έχει απομείνει στάλα φιλότιμου, ευθιξίας και παλικαριάς;


Αφού είμαστε ανάξιοι πραγματικής επανάστασης, ανίκανοι να εξεγερθούμε και να στείλουμε στο διάολο το προδοτικό σινάφι του αρχισυνωμότη πράκτορα της παγκοσμιοποίησης, προτιμότερη είναι η..
ομαδική αυτοκτονία από τον καθημερινό θάνατο και εξευτελισμό…

Ανακλήθηκε προϊόν του Μπαρμπα-Στάθη για Listeria monocytogenes.

Ενημέρωση σχετικά με προληπτική ανάκληση προϊόντος
Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο της Κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε για τη διακίνηση σαλάτας συσκευασμένης,
σε πρώτη ύλη της οποίας ανιχνεύτηκε το βακτήριο Listeria monocytogenes.
Πρόκειται για προϊόν ιδιωτικής ετικέτας, σαλάτα συσκευασμένη, με εμπορική επωνυμία «ΑΒ Σαλάτα Μαρούλι
Κλασική 250g», που παρασκευάζεται από την εταιρεία «Μπάρμπα-Στάθης – Green Food» για λογαριασμό
της εταιρείας «ΑΒ Βασιλόπουλος». Το πρόβλημα εντοπίστηκε στο προϊόν με αριθμό παρτίδας

Για τα πανηγύρια

 Από τον Γιάννη Τριάντη
Σήματα λυγρά για την Οικονομία, αδιέξοδο με τα ταξί, επί ξυρού ακμής χιλιάδες υπάλληλοι.


Μουδιασμένο Σαββατοκύριακο στο τέλος ενός άκεφου και πνιγηρού Ιουλίου...


Μονάχα εκεί, στις αλέες της Μαδρίτης όπου ιερουργεί η Αγανάκτηση, θρώσκει ελπίδα.


Το παραδέχθηκε και ο Στίγκλιτς μιλώντας με τους Αγανακτισμένους, τους εν τοις δεινοίς ευέλπιδες (...Οποία εγρήγορση -αισθητικής υφής- από τα όργανα της πολιτείας για την πλατεία Συντάγματος!

Αλλά και να φύγουν οι σκηνές, σύντομα η πλατεία θα πλημμυρίσει πάλι.
Από κόσμο και οργή.


Οσοι επενδύουν στην κούραση των Αγανακτισμένων και στον εκφυλισμό του δυναμικού κινήματος θα διαψευστούν. Οι δεξαμενές της Αγανάκτησης είναι γεμάτες καύσιμα)


*** Σε ανύποπτο χρόνο επισημάνθηκε -και από τη στήλη- ότι η εμμονή της Γερμανίας για τη

Οι άλλοι με μια ματιά

Και οι ΔΟΛιοι των ΝΕΩΝ το ψαλτήρι τους.. Οι κακοί ταξιτζήδες κι ο καλός Λαυρεντιάδης που είναι και μέτοχός τους..

Ακόμη και όλοι οι «εχθροί» της Ελλάδας να είχαν συνωμοτήσει εναντίον μας για να μποϊκοτάρουν το μόνο ανταγωνιστικό προϊόν που διαθέτουμε, τον τουρισμό, δεν θα είχαν πετύχει αυτό που κατάφεραν οι ιδιοκτήτες ταξί. Διέσυραν τη χώρα διεθνώς, προκάλεσαν χιλιάδες ακυρώσεις μέσα στην καρδιά τής σεζόν και στέρησαν συνάλλαγμα σε μια στιγμή που η Ελλάδα το χρειάζεται όσο ποτέ. Αποκορύφωμα της ακραίας αντικοινωνικής δράσης τους ήταν η προχθεσινή χυδαιότητα στον Πειραιά που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία. Τα λάδια κάτω από τις ρόδες των τουριστικών λεωφορείων παραπέμπουν σε εποχές που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.

Ο μονοπύθμενος μαουνιέρης της καθημερινής φυλλάδας σκούζει έντρομος για τις επιθέσεις των άλλων κατά του συκροτήματός του ενώ εθελοτυφλεί στις κατά του λαού δικές του από τα γιουσουφάκια του

Είναι συχνό πλέον το φαινόμενο βίαιων και επικίνδυνων επιθέσεων εναντίον μέσων ενημέρωσης από διάφορες συντεχνίες ή άλλα ακραία στοιχεία. Πρόκειται για φασιστικές μεθόδους που έχουν ως στόχο να φιμώσουν τον Τύπο και να προκαλέσουν φόβο σε όσους έχουν αντίθετη άποψη. Δεν θα τους

Έναν χρόνο μετά: Ποιοι και Τι γνωρίζουν για την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλα;


Περίεργα πράγματα συμβαίνουν γύρω μας. Μια περιήγηση στο ατέλειωτο διαδίκτυο, μπορεί να ξυπνήσει μνήμες αλλά και να φέρει στο νου όλα όσα δεν θέλεις να δεις σε εφιάλτες. Και πάντα καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι αυτοί που γνωρίζουν δεν μιλούν. Άλλοι αφήνουν υπονοούμενα και άλλοι τηρούν σιγή ιχθύος.


Η Σεμίνα Διγενή, συνάδελφος και φίλη με προσωπική της επιστολή από το site που διατηρεί (www.mediasoup.gr/node/37479) προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή γράφει το εξης εκπληκτικό για την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια (πριν από ένα χρόνο):


«Ξέρω ότι ξέρεις. Σχεδόν όλοι ξέρουμε ότι ξέρεις. Ξέρεις και το ποιός έδωσε την εντολή και ποιοί ήταν οι εκτελεστές του» και τον ρωτά … εκλιπαρώντας τον: «Σκότωσε το Σωκράτη, αυτός που νομίζω;».


Μπορεί κάποιος να μας πει ΤΙ ξέρουν αυτοί οι ΔΥΟ τουλάχιστον; Την Κυριακή διαβάσαμε στο ΒΗΜΑ το ρεπορτάζ του Β.Γ.Λαμπρόπουλου που έλεγε ότι «η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Σωκράτη Γκιόλια πριν από ένα χρόνο από τη «Σέχτα Επαναστατών» έγινε από άτομα μεταμφιεσμένα σε «ειδικούς φρουρούς» της ΕΛ.ΑΣ. και ίσως σχετίζεται με ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε

Βίαιος ανταγωνισμός για την ενέργεια


του Ρούσου Βρανά


Το σύγχρονο διεθνές σύστημα των εθνικών κρατών διαμορφώθηκε με τη Συνθήκη της Βεστφαλίας, το 1648, ύστερα από τριάντα χρόνια πολυαίμακτων πολέμων.


Αν όμως επαναληφθεί ένας τέτοιος τριακονταετής πόλεμος, αυτήν τη φορά θα είναι για την ενέργεια.
Ενας τέτοιος πόλεμος μπορεί να μην είναι το ίδιο αιματηρός όσο ο προηγούμενος, αλλά θα αποδειχτεί πολύ πιο κρίσιμος για το μέλλον του πλανήτη, πιστεύει ακράδαντα ο Μάικλ Κλερ, καθηγητής σπουδών παγκόσμιας ασφάλειας στο Χαμσάιρ Κόλετζ. «Τις προσεχείς δεκαετίες θα εμπλακούμε σε παγκόσμιο επίπεδο σε έναν ανταγωνισμό ανάμεσα στις κυριότερες μορφές ενέργειας, στις επιχειρήσεις που θα τις παρέχουν και στις χώρες που θα τις διαθέτουν», λέει. «Και το μεγάλο ερώτημα θα είναι: Ποιος θα κυριαρχήσει στην παγκόσμια προσφορά ενέργειας στο δεύτερο ήμισυ του εικοστού πρώτου αιώνα;


Οι νικητές αυτού του πολέμου θα καθορίσουν πώς - και πόσο άσχημα ή καλά - θα ζούμε, θα εργαζόμαστε και θα παίζουμε στο όχι και τόσο απώτερο μέλλον. Και θα αποκομίσουν τεράστια κέρδη. Οι ηττημένοι θα παραμεριστούν και θα διαλυθούν».


Γιατί 30 χρόνια;
Επειδή εκτιμάται πως τόσος χρόνος θα χρειαστεί ώσπου τα πειραματικά ενεργειακά συστήματα να βγουν από τα εργαστήρια και να διατεθούν για πλήρη βιομηχανική εκμετάλλευση. Θα πρόκειται πάντως για έναν πόλεμο, επειδή η μελλοντική κερδοφορία ή ακόμη και η επιβίωση πολλών από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες επιχειρήσεις του κόσμου θα κινδυνέψουν. Και

Σεισμός 51 εκατ. ευρώ στην Proton Bank

Μόλις μια ανάρτηση πριν έγραφα επί λέξει ότι:


"Επιδιώκουν στήνοντας κλίμα πλασματικής οικονομικής ανάπτυξης να ευαισθητοποιήσουν τους καταθέτες οι οποίοι με τα πρώτα σήματα κινδύνου πήραν σε καρότσι σούπερ μάρκετ τα χρήματά τους και τα μετέφεραν σε τράπεζες της αλλοδαπής, 

να τα επιστρέψουν για να τύχουν της περιούσιας τιμής να τα χάσουν από εγχώρια λαμόγια."


Και πριν αλέκτωρ λαλήσει άπαξ και όχι τρεις, ιδού:


Απόφαση-φωτιά, από την οποία προκύπτει ότι ερευνάται σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ και στο οποίο εμπλέκονται μέλη της διοίκησης της Proton Bank, εξέδωσε την Τετάρτη 27/7 η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Καλά κρασιά γιατί καταθέσεις δεν βλέπω..

Προσοχή!
Νέους οικονομικούς παραδείσους υπόσχονται τα ΜΜΕ στους αφελείς που διαβάζοντάς τα θα προστρέξουν να κάτσουν στο τραπέζι με τα πιλάφια τα οποία:


Ως γνωστό από το χρηματιστήριο τα τρώει ένας ανεξαρτήτως του αν για τον λογαριασμό καλούνται άπαντες να πληρώσουν.
Διαβάζω έτσι σήμερα πως ένα νέο επενδυτικό τοπίο με υψηλές αποδόσεις και κρυμμένες ευκαιρίες καταφτάνει οσονούπω,
δίχως ωστόσο να επισημαίνουν το υψηλό ρίσκο των ευκαιριών αυτών.


Επειδή απλώς αφορά κλίμα και όχι πραγματική οικονομία. Κάτι σαν στοιχηματικός τζόγος δηλαδή.
Και το κλίμα της ευφορίας προέρχεται κατ’ αυτούς από την σύνοδο κορυφής της οποίας τις αποφάσεις από την επομένη το πρωί έσπευσε ο Σόϊμπλε με δηλώσεις του στην «ΝΤΕΒΕΛΤ» να ακυρώσει.


Αλλά ούτε και αυτό αποτελεί στοιχείο έστω υπογράμμισης αν όχι προβληματισμού. Και γιατί τόσος πόνος και κοπετός θα αναρωτηθείτε και δικαίως. Μα είναι απλό.

Άγριο έγκλημα στην Μύκονο: Κατά τα υπόλοιπα οι ταξιτζήδες πλήττουν τον τουρισμό

Προσβάλλει βάναυσα τον πολιτισμό μας.

Αυτός ο υπερπολυτελής οίκος ανοχής των λούμπεν ΠετροΚωστοπουλαίων που ονομάζεται Μύκονος,
το μόνο που παράγει είναι εγκλήματα και παραισθητικές ουσίες.


Και μας προέκυψε ως τέτοιος από την αποφράδα ημέρα που αλλοδαποί από την ράθυμη διεθνή αριστοκρατία της διαστροφής, ανακάλυψαν πως παραπλεύρως της η Δήλος,
διατηρούσε αγαλματίδια μιας αρχαίας παρτούζας που ως τέχνη ήταν αριστουργήματα ως περιεχόμενο ελέγχονται.


Και όταν αυτοί τα σιχάθηκαν ως του σημείου αντιστροφής του πεπτικού τους συστήματος, εισέβαλε καθοδηγούμενη από τους Μιντιακούς βοσκούς η αυτιστική μέση τάξη ως πρόβατο επί σφαγή,
για να στηρίξουν εν αγνοία τους την αξία της γης που οι αφεντάδες τους είχαν επενδύσει σε αυτή.

Ο τουρισμός και οι Μιντιακοί τσάτσοι της χονδροειδούς προπαγάνδας

Εξοργίζομαι με τα υπογλώσσια που μας τροφοδοτούν για μας κρατούν ζωντανούς ακροατές της προπαγάνδας τους.
 
Παραποιούν συστηματικά την αλήθεια και για να το κάνουν υποχρεώνουν τα γιουσουφάκια τους στην απόλυτη διαστροφή.

Στην αντίστρφη θέαση της πραγματικότητας..


Με τα πόδια πάνω και το κεφάλι κάτω.


Βλέπουν έτσι εισοδηματικές απώλειες στα εισοδήματα των εμπόρων τουρισμού όταν: Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), το 62% των Ελλήνων δεν προγραμματίζει διακοπές για φέτος με τις εξής αιτίες:


Οικονομικοί λόγοι και επαγγελματική αστάθεια 82%,επαγγελματικές υποχρεώσεις 10% και άλλοι λόγοι 8%.


Σημαντικό, επίσης, στοιχείο της έρευνας είναι αυτό που αναδεικνύει το γεγονός ότι ακόμη κι αυτοί που θα σαλπάρουν στο όνειρο των διακοπών,
περιορίζουν όλο και περισσότερο τη διάρκεια των διακοπών τους.


Συγκεκριμένα, από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων προκύπτει ότι το 46% θα πάει 7 μέρες διακοπές, το 25% 10 μέρες, το 23% 15 μέρες, το 5% 20 μέρες


και μόλις 1% θα κάνει διακοπές για 30 μέρες.

Ταξί : Για την υπεράσπιση της δουλειάς τους

Του Ευγένιου Ανδρικόπουλου


Κατασυκοφαντούνται υπερασπιζόμενοι την εργασία τους.

Το μέσο της επιβίωσής τους.

Την οικονομική ομπρέλα προστασίας των οικογενειών τους.


Στους αυτοκινητιστές αναφέρομαι που εξήλθαν βίαια εκ του ληθάργου, την κατάσταση του οποίου τους είχαν δόλια επιβάλλει άπαντες οι πολιτειακοί παράγοντες.

Κυρίως οι γαλαζοπράσινοι βουλευτές.


«Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε τους διαβεβαίωνε εκείνη η πολιτική αλεπού ο Ρέππας»
Στο κατόπι του οι βουλευτές της ΝΔ δια των οποίων λάμβαναν διαβεβαιώσεις πως ό,τι κανοναρχεί η Ευρώπη αυτό θα εφαρμοστεί εντός και επί τ’ αυτά.
Κι όσο για το ΛΑΟΣ ως πιστό τους σκυλί γαβγίζει λυσσαλέα στην βουλή για την πιστή τήρηση και εφαρμογή του νόμου.


Μόνο που εξ όσων αποδεικνύονται η Ευρώπη μοιράζει υποσχέσεις τύπου Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Για την κατασκευή γεννίτσαρων.  Για να ζούμε στην βάση του δόγματος πας μη άριος εχθρός..Ή τεμπέλης της εύφορης νότιας κοιλάδας..

Βουλευτές βλέπουν επιχειρηματικά συμφέροντα στον τζόγο

Ότι θεάται κανείς καλό είναι. 
Αρκεί να το θεάται από την ορθή γωνία παρατήρησης του φαινομένου και κυρίως όχι όψιμα. 

Προσωπικά και εξαιρουμένων των παιχνιδιών ειδικών γνώσεων κατά την διαχείριση των οποίων περιορίζεται δραστικά ο παράγοντας τύχη, 
ποτέ δεν έτρεφα ιδιαίτερη προτίμηση στον τζόγο, ειδικά δε στον τζόγο της λεγόμενης ιδιωτικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. 

Επομένως και υπό την προϋπόθεση ότι τα δύο τρίτα της βουλής θεωρούν σχεδία σωτηρίας τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα μνημόνια, 
θεωρώ εκ του πονηρού και για λόγους εντυπώσεων την οξεία αντιπαράθεση που προκάλεσε στη Βουλή η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου να παραχωρήσει στον ΟΠΑΠ και τις 35.000 νέες άδειες για τα φρουτάκια που θα εγκατασταθούν στη χώρα. 

Και γιατί εκ του πονηρού; 

Ο Νορβηγός δολοφόνος και οι Έλληνες ακροδεξιοί ομοϊδεάτες του

Αντιγράφω από το Jungle report (καμιά σχέση με το Τριανταφυλλικό διαδικτυακό ανοσιούργημα) ένα εξαιρετικά ψαγμένο πόνημα σε σχέση με τον Μπρέϊβικ και τους εγχώριους αδελφούς του που τους απογυμνώνει με στέρεα επιχειρήματα.. Ρεπορτάζ διδαχή για δημοσιογραφικές σχολές. (έχω κατ' επανάληψη γράψει, πως ό,τι αναρτάται εδώ, έχει διέλθει των φίλτρων μου έτσι ώστε να είστε το ίδιο ασφαλείς και πλήρεις για την ποιότητα της πληροφόρησης που λαμβάνετε από την ιστοσελίδα αυτή..) Να με συγχωρήσει ο συντάκτης που επενέβην σε καθαρά συντακτικά ή ορθογραφικά λάθη που είμαι βέβαιος ότι αποτυπώθηκαν εκ παραδρομής..


"Παρά το ότι η ιδεολογία και οι θεωρίες μίσους του εθνικιστή Νορβηγού δολοφόνου Anders Breivik ταυτίζονται 100% με αυτές του ελληνικού ακροδεξιού συρφετού, οι εφημερίδες, τα μπλογκς και γενικά τα ΜΜΕ του αυτού χώρου έσπευσαν αμέσως να αποστασιοποιηθούν από αυτόν ισχυριζόμενα πως είναι μασόνος και σιωνιστής.


 Ακολουθούν μόνον μερικοί από τους δεκάδες τίτλους που διάβασα προ μερικών ωρών..


 Αυτά που αναφέρει στο βίντεό του και γράφει στο μανιφέστο του δεν μας είναι καθόλου καινούρια. Τα ακούμε και τα διαβάζουμε επί καθημερινής βάσεως στις εκπομπές του Άδωνη, του Καρατζαφέρη και του Βελόπουλου, στις σελίδες της Χρυσής Αυγής και του "Στόχου", στις εφημερίδες Άλφα Ένα, Ελεύθερος Κόσμος και Ελεύθερη Ώρα και όπου αλλού λαλεί νεοφασιστικό πουλί.

Αλλάζουμε;


Αυθαίρετα... Βάλτε τώρα που γυρίζει..

Είναι πτωματοφάγοι.
Κατέστησαν τους Έλληνες ένα μάτσο κόκαλα με το διάφανο δέρμα να πέφτει πάνω τους σαν αραχνοΰφαντο τούλι, και εξακολουθούν ξεσχίζοντας την σάρκα τους να ψάχνουν τους όποιους ιστούς έχουν απομείνει,
για να τους πετάξουν στους ΝΑΖΙ τοκογλύφους.


Έτσι την έπεσαν ξανά
(έχω χάσει πλέον τον αριθμό των προστίμων που έχουν καταβληθεί στην σωτηρία της ψυχής των τσιμέντων τους) που αλλού στα αυθαίρετα,


επί των οποίων υπόσχονται παραδείσους εκπτώσεων αν οι ιδιοκτήτες τους προστρέξουν να καταβάλλουν τον οβολό τους, 

και κόλαση υπερδιπλασιασμού αλλά υπερτριπλασιασμού των προστίμων, αν αγνοηθεί το κάλεσμα του Τζέφρυ Τσαντ και του London School of economics Μπιρικόγκου.


Η εξειδίκευση του παραδείσου παραπέμπει σε εκπτώσεις επί των προστίμων που θα υπερβαίνουν το 85% και της κόλασης του τριπλασιασμού του. Βάλτε τώρα που γυρίζει δηλαδή. Κράτος οπερέτα. Αντίστοιχο των δοσίλογων που το κυβερνούν.

6,697,000. ευρώ του απόδημου ελληνισμού έκαναν φτερά!

Τέρατα και σημεία μου καταγγέλλονται από την Νέα Υόρκη για τον πρόεδρο του ΣΑΕ (σύλλογος απόδημου ελληνισμού) και με την προϋπόθεση πως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (δημοσιεύτηκαν και στο Καλάμι) δεν μπορεί είναι στο DNA μας η υποδόρια συναλλαγή.
Μου γράφουν:


Μεγάλη τιμή γιά τους ΣΑΕριτζήδες: Ο πρόεδρός τους γίνεται και... επίτιμος διδάκτορας (Πάντειο)
Ο ''παγκόσμιος πρόεδρος'' του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ )κ. Στέφανος Ταμβάκης αναγορεύτηκε πριν ένα χρόνο,«Επίτιμος Διδάκτορ» του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, όπως τουλάχιστον αναγράφεται στην σχετική πρόσκληση που έχει στα χέρια του το «Κ».
Ο κ. Ταμβάκης, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια στις 27 Ιουνίου του 1952. Δηλώνει ότι είναι απόφοιτος του Κέιμπριτζ (Αγγλία, Διοίκηση Επιχειρήσεων). Απασχολήθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση παρασκευής και παραγωγής τροφίμων, με την επωνυμία «St' George's» στην Αλεξάνδρεια.
Μετά την τελετή και την ανάγνωση της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρύτανη του Ιδρύματος, θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Ταμβάκη με θέμα: «Ο Ελληνισμός της Διασποράς και η πρόκληση του μέλλοντος».


(Σημ.: Οι φήμες ότι θα μιλούσε με θέμα ''πως στο όνομα των Απόδημων να κάνεις αρπαχτές'', δεν ευσταθούν)

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

«Τρίτος κόσμος» παντού


του Δημήτρη Μυ


Δεν είναι μυστικό. Η ευημερία των λίγων, βασίζεται στην αρπαγή. Ισως είναι δύσκολο να το αντιληφθούμε κοιτώντας τη προσωπική μας ανέχεια και να τη συσχετίσουμε με την υποτιμημένη εργασιακή μας δύναμη η οποία δημιουργεί, τελικά, τον πλούτο. Παραδόξως, είναι ευκολότερο να δούμε τη «μεγάλη εικόνα». Ίσως έτσι καταλάβουμε τι μας...ξημέρωσε, τι μας συμβαίνει και κυρίως τι πρόκειται να μας συμβεί.


Εμείς οι …πρώην «τυχεροί» «δυτικοί» Ευρωπαίοι και Βορειομερικάνοι, φωνάζουμε– δικαίως- για την επίθεση που δέχονται τα εργασιακά «κεκτημένα» μας. Κάποιοι άλλοι, περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του πλανήτη, δεν έχουν καν τη δύναμη να φωνάξουν γιατί, στην κυριολεξία,δεν έχουν να φάνε…


Μιλώντας για δυτικοευρωπαίους και Αμερικανούς δύο στοιχεία είναι χαρακτηριστικά και απαντούν σε τι κόσμο (δημοκρατικό και... ελεύθερο) ζούμε. Πρώτον, στην Αμερική, ένας στους

Μπαρουάν-Σόϊμπλε: Θα σώσουμε την Ελλάδα.. Γιαγιά: Περάστε τον Σεπτέμβρη!!

Στην είδηση που ακολουθεί αντί άλλου σχολίου αφιερώνουμε την παραπλεύρως φωτό με τα σχόλια της. Τα έχει όλα κύριοι Μπαρουάν και Σόϊμπλε, και συμφέρει.. 

«Το σχέδιό μας θα σώσει την Ελλάδα και θα προστατεύσει την Ευρώπη», είναι ο τίτλος του άρθρου που υπογράφουν από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας, Φρανσουά Μπαρουάν και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στους Financial Times.


Αναλυτικά, οι δύο υπουργοί τονίζουν: «Η Ευρώπη και το ευρώ βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι. Το θέμα του χρέους της Ελλάδας και της έλλειψης ανταγωνιστικότητας είναι ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης της κρίσης στην υπόλοιπη Ευρωζώνη. 

«Στα μαχαίρια» για τα ταξί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Δριμύτατη επίθεση στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Γ. Ραγκούση, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά την απόφαση των ιδιοκτητών ταξί να συνεχίσουν την απεργία τους, ζητώντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού.


«Η ασυνέπεια, η ανευθυνότητα και το διαρκές ράβε - ξήλωνε της κυβέρνησης
σ' ότι αφορά τα ταξί δεν μπορεί να συνεχίζονται άλλο», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό ότι, ενώ έσπευσε να ακυρώσει τη ρύθμιση που προωθούσε ο προκάτοχός του, δεν έχει καμία συγκεκριμένη θέση. «Αντί να αναγνωρίσει το λάθος του και να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιούργησε», τόνισε, «επιμένει σε στείρες πρακτικές».


«Καλώ τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος για

Στην κορυφή του κόσμου τα κορίτσια μας!!!

Εκεί όπου δεν παρεμβαίνει ο μεγαλοπαραγοντισμός, 

το οπαδικό καφριλίκι, 

ο πρόεδρος μεγιστάνας του πλούτου, 

οι παράγκες οι καλύβες οι πολυκατοικίες, 

ο πολυπολιτισμικός συγκεντρωτισμός 

και άλλες ποδοσφαιρικές κατά κανόνα παθογένειες, 
διαπρέπουν τα ελληνόπουλα.. Έτσι. 

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης ανέβηκε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, καθώς επικράτησε στον τελικό της διοργανώτριας Κίνας με σκορ 9-8.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση είχαν τον έλεγχο του αγώνα, καθ’ όλη τη διάρκεια και δίκαια κατέκτησαν την κορυφή του κόσμου. Χαρακτηριστικό είναι πως στο τελευταίο οκτάλεπτο οι πολίστριες της Εθνικής πήραν προβάδισμα τριών γκολ με τη Λιόση (9-6), αλλά η διαιτησία και κάποιες στιγμές αδράνειας, έδωσαν σασπένς στο φινάλε του παιχνιδιού.

Τα γκολ της Ελλάδας στον τελικό, πέτυχαν οι: Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Λιόση, Μελιδώνη, Μανωλιουδάκη.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-4, 6-8


ΚΙΝΑ: Γιανγκ, Τενγκ, Λιου, Σουν Γιούχουν, Χε, Σουν Γιάτινγκ, Σονγκ, Τσεν, Γουάνγκ Γι, Μα, Σουν Χουίζι, Ζιάνγκ, Γουάνγκ Γιν


ΕΛΛΑΔΑ: Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Ψούνη, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά, Γουλά.

Ταξί.. Η μάχη εξακολουθεί

Το τέλος της σημερινής, μαραθώνιας, συνάντησης του Γιάννη Ραγκούση και της Ομοσπονδίας των Ιδιοκτητών Ταξί θα σημαίνει την αρχή νέων κινητοποιήσεών τους.


Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ανακοίνωσε, ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί με κανόνες, θα προχωρήσει κανονικά και οι ιδιοκτήτες ταξί δήλωσαν ότι και η απεργία θα «προχωρήσει» κανονικά.


Νωρίτερα ο υπουργός είχε συναντηθεί και με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με το οποίο συμφωνήθηκε, να παραλάβει το προσεχές διάστημα τις προτάσεις του.


Το υπουργείο προγραμματίζει πριν το τέλος του μηνός Αυγούστου να δώσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προτάσεις του, οι οποίες πρόκειται να διαμορφωθούν λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις όλων των μερών.


Οι κανόνες της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, θα διέπουν όλες τις πλευρές του επαγγέλματος, από την έκδοση της άδειας μέχρι την εκπαίδευση των οδηγών, καθώς και τις νέες μορφές και υπηρεσίες ταξί.

Σύνοδος Κορυφής


Απόφαση – παρωδία

Του Κ. Ξηροκώστα (*)


Τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League είναι βέβαιο ότι κατέχουν πτυχίο Νομικής (όσες αμφιβολίες κι αν αφήνει το σκεπτικό με το οποίο καταδίκασαν σε υποβιβασμό τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα). 

Ως πτυχιούχοι Νομικής λοιπόν, δεν μπορεί, θα γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον ότι το συγκεκριμένο σκεπτικό είναι πολύ εύκολο να γίνει κομμάτια και θρύψαλα, ακόμη κι από πρωτοετείς φοιτητές της ίδιας σχολής.


Όταν τα σημεία εκκίνησης μιας δικαστικής έρευνας αντιμετωπίζονται ως αποδεικτικά στοιχεία για να αιτιολογηθεί μια καταδικαστική απόφαση, παρέλκει κάθε άλλη εξήγηση, αναφορά, επιχειρηματολογία.


Τα ζητήματα που προκύπτουν από αυτή την απόφαση – παρωδία είναι άλλα:

Σε χλιδάτες φυλακές το τέρας της κολάσεως

Από «Le Monde


Για να καταλάβω..
Τι επιχειρεί να μας πείσει "ο Κόσμος" της Γαλλίας αλλά και διεθνούς απήχησης εφημερίδα. Πως ότι συνέβη στην Νορβηγία συνέβη από την απουσία συλλογικού οράματος και ως εκ τούτου η ευθύνη είναι ατομική και πάει καθαρίσαμε.


Κι εκείνα τα ωκεάνια κύματα αγανάκτησης του Νορβηγικού λαού κατά των φασιστών αποδίδονται σε σεσημασμένους απολογητές μιας εκδικητικής αγριότητας;


Ωρε τι γράφετε δίχως να βουτάτε την πένα στο μελάνι του μυαλού σας; (αν υπάρχει).


Εκτέλεσε το φασιστικό ανθρωποειδές 98 έφηβους εν ψυχρώ κατά πως διδάχθηκε από τον μέντορά του Χίτλερ και η ευθύνη είναι ατομική; Κι αφού η ευθύνη είναι ατομική τον οδηγούμε σε χλιδάτες μαιζονέτες που εκ παραδρομής βαφτίστηκαν φυλακές,
προκειμένου να τον σωφρονίσουμε και να τον αποδώσουμε στην κοινωνία άσπιλο και αμόλυντο ως παρθένα.

Δυναστικοί μύθοι..

Από τον Γιάννη Τριάντη

Ποιοι Ευρωπαίοι εργάζονται λιγότερο; Ποιοι έχουν τις περισσότερες αργίες; Ποιοι παίρνουν περισσότερη άδεια; 

Τα ετοιματζίδικα του λιγωτικού ευρωπαϊσμού και της γκεμπελικής προπαγάνδας είχαν έτοιμες τις απαντήσεις: Οι Ελληνες! Οι Πορτογάλοι! Οι Νότιοι, γενικώς. Με τα γλέντια και τις σιέστες...


Οι συκοφαντικές γελοιότητες είχαν γίνει σουξέ στα χείλη πολλών. 

Πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, αναλυτές και διανοούμενοι εξαπέλυαν μύδρους σε κάθε ευκαιρία, μιλώντας απαξιωτικά για τους «τεμπέληδες» και τις κοιλάδες της λούφας... 

Μπέρδευαν σκοπίμως διαφορετικά μεγέθη, αποδίδοντας τη χαμηλή παραγωγικότητα στη ραθυμία, τις αργίες και τις άδειες και όχι στους πραγματικούς λόγους: 
τον ερειπιώνα της κρατικής μηχανής, την έλλειψη υποδομών κ.λπ. 

Το αστείο είναι ότι τον δυναστικό αυτόν μύθο δεν υποστήριζαν μονάχα λαϊκιστές του Βορρά

Λύγισε ο Θαπατέρο: Πρόωρες εκλογές στην Ισπανία


Ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, προκήρυξε πρόωρες εκλογές για την 20η Νοεμβρίου, αντί για το Μάρτιο του 2012 που επρόκειτο να διεξαχθούν κανονικά.


Η κίνηση αυτή χαρακτηρίζεται από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ως αναμενόμενη ενώ σχετικά δημοσιεύματα που "προανήγγειλαν" την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη χώρα υπήρχαν και σε ισπανικές εφημερίδες σήμερα.


Όπως υποστήριξε ο Θαπατέρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, η απόφαση αυτή έχει στόχο την αποκατάσταση της σταθερότητας στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.


Σύμφωνα με αναλυτές, ο Ισπανός πρωθυπουργός επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή προκειμένου να "εκμεταλλευτεί" τη βελτιωμένη εικόνα του Σοσιαλιστικού κόμματος στις δημοσκοπήσεις και τη μείωση της ανεργίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Είδες ο τουρισμός;

Ο καθείς εφ ο ετάχθη Καμίνη

Καλά το άτομο έχει παραλήρημα μεγαλείου..
Ο διορισμένος συνήγορος της πολιτικής προώθησης του εαυτού του,
ζήλωσε την δόξα του ομοειδούς του Μπουτάρη,


και επιτίθεται αναίσχυντα κατά των ορθοδόξων αλλά καθολικώς διαμαρτυρομένων χριστιανών οι οποίοι ω του θράσους κατέλαβαν την πλατεία του στρατηγού Μακρυγιάννη.
Τη αδεία του γελοίε την κατέλαβαν. Τη συναινέσει του.
Πρώτος διδάξας υπήρξε αυτός. Ο Μέγας.
Που διεκδίκησε και δια της σπάθας του έλαβε το πρώτο μεταπελευθερωτικό Σύνταγμα των Ελλήνων.


Αυτών που οι απόγονοί τους σήμερα και από τον ίδιο χώρο διαδηλώνουν ότι το σύνταγμα επαφίεται στον πατριωτισμό τους. Αν τους επιτρέψουν να το καταστήσουν σερβιέτα, το πρώτο αίμα που θα την ποτίσει θα είναι το δικό τους ανθρωπάκι του χειρίστου είδους.

Οι άλλοι με μια ματιά

Ξεπέρασε τα όρια της αθλιότητας


Ήταν επιεικής ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος.
Εκτός των ορίων της βλακείας γράφει ο Πρετεντέρης ξεπέρασε και τα όρια της αθλιότητας γράφω εγώ. Αφορμής δοθείσης από το Νορβηγικό τέρας της φασιστικής κολάσεως,
ανακαλύπτει ότι αν το αυτό το έπραττε στην χώρα μας δηλώνοντας αντεξουσιαστής, θα τύχαινε μεταχείρισης προστατευόμενου είδους!


Ανεξαρτήτως του γεγονότος πως αυτής της μεταχείρισης απολαμβάνει τώρα, 

εγώ που εξ’ όσων από την χουντική εφηβεία μου και εντεύθεν θυμάμαι, 

δεν βρίσκω ούτε έναν αντεξουσιαστή ή αναρχικό να έχει προβεί –πλην της ρίψης μολότωφ- ούτε σε μία, αριθμός μία, 
πράξη ποινικού περιεχομένου.


Αντιθέτως φέρνω στην μνήμη μου την Κανελλοπούλου και τον Κουμή, τον Καλτεζά, τον Γρηγορόπουλο την Βασιλακοπούλου και μια σειρά από άλλους άπαντες δολοφονημένους από τα φασιστοειδή του είδους των Πρετεντέρηδων.


Τυχαίο, δεν νομίζω.. Απολαύστε τον..


«Λάθος χώρα διάλεξε ο Αντερς Μπρέρινγκ Μπρέιβικ για να ξεσπάσει το δολοφονικό μένος του (...) Στην Ελλάδα (...) εφημερίδες, δημοσιογράφοι και δικηγόροι (...) θα έλεγαν ότι κακώς διώκεται διότι ο άνθρωπος είναι "αντιεξουσιαστής" - και ως γνωστόν ο "αντιεξουσιαστής" είναι στη

Ανοικτη επιστολή προς τους κ.κ. Προεδρο Κυπριακης Δημοκρατιας και Προεδρον Ελληνικής Κυβερνησης

Του Δημήτρη Αλευρομάγειρου,
Αντιστρατηγου ε.α.
Επίτιμου Γενικού Επιθεωρητή Στρατού




Αξιότιμοι Κύριοι, Κύριοι,
Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας , Κύριε Δημήτρη Χριστόφια και
Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβέρνησης Κύριε Γεώργιε Παπανδρέου,


Οι εμετικά προκλητικές δηλώσεις του γενίτσαρου και κατά δήλωσιν του μισούντος την Ελλάδα, Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ερντογαν , [επισυνάπτονται στον παρακάτω ιστοτοπο] μέσα στα αιματοβαμμένα από το αίμα των Κυπρίων αδελφών μας χώματα την "επέτειο" της βάρβαρης εισβολής δεν υπερέβησαν απλά τα εσκαμμένα. Είναι απόλυτα ταπεινωτικές και ευθέως πολεμικά προκλητικές γιά το σύνολο του Ελληνισμού.

Τυχόν ψελλίσματα προς τον ΟΗΕ, ο Γ.Γ του οποίου κ. Μπαν Κι Μουν, μόλις προχθες, στις 7 Ιουλίου 2011 απέδειξε μόνον τα φιλοτουρκικά του αισθήματα και σας έσυρε σε μια νέα απόλυτη ενδοτική υποταγή, είναι άνευ άξιας και στην καλλίτερη περίπτωση προκαλούν τον γέλωτα και τις